Georgina the Honest Vocal Coach maakt bijna dagelijks een video waarin ze de zangkwaliteiten doorneemt van artiesten. We schreven eerder een artikel over haar, waarbij we – onder meer - een filmpje lieten zien waarin ze de zangkwaliteiten besprak van Madonna. Daarin kwam de Queen of Pop er nog goed vanaf.

Maar nu Georgina naar het optreden van Madonna kijkt van afgelopen zaterdag tijdens de pauze van de Songfestival-finale, trekt ze een andere conclusie. Haar gezicht spreekt boekdelen als ze teleurgesteld constateert dat het erop lijkt dat Madonna haar stem niet langer traint.

Georgina kijkt naar het originele optreden, niet naar de bewerkte versie die Madonna later zelf op YouTube heeft laten zetten. 

Waar sommige mensen het nog voor Madonna opnemen en zeggen dat ze een mooie boodschap uitdroeg van vrede en gelijkheid en probeerde de mensen wakker te schudden met dansers die zowel een Israëlische als een Palestijnse vlag op hun rug droegen, vinden veel anderen dat die boodschap totaal werd overvleugeld door de matige zang van Madonna.

Desondanks is het mooi om te zien hoe Georgina Madonna’s performance analyseert. Hier de beelden. “Oh, dear….”