5 x gay Netflix films en series

Het hele weekend Call Me By Your Name kijken

Leestijd: 3 minuten - door Winq redactie op 22 september 2019

Weet jij niet meer wat je moet kijken op Netflix? De redactie van Winq deelt in dit artikel tweewekelijks de beste gay Netflix series en films.

Call Me By Your Name

Eindelijk staat de prachtige film Call Me By Your Name op Netflix. De hoofdrollen worden gespeeld door Timothée Chalamet die de zeventienjarige Elio speelt en Armie Hammer, die in de huid kruipt van Olivier, een Amerikaanse promovendus die de zomerperiode doorbrengt in het vakantiehuis van de ouders van Elio. Elio brengt veel tijd door met Oliver en al snel ontwikkelt hij gevoelens voor de zelfverzekerde Amerikaan.

Dear Ex

Pijnlijk: na het overlijden van een professor blijkt dat niet zijn vrouw, maar zijn minnaar recht heeft op zijn levensverzekering. Je denkt misschien dat er een ruzie ontstaat, maar het kan ook zomaar goed aflopen.

Elisa y Marcela

In deze Spaanse film gaan we terug naar het jaar 1901. Marcela Gracia Ibeas en Elisa Sanchez Loriga zijn twee lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. In Spanje mag dat pas vanaf 2015 en dus moesten ze iets anders verzinnen. Hun plan? Elisa neemt de identiteit van een man aan om alsnog met Marcela te kunnen trouwen. Romantischer kunnen we het niet maken.

London Spy

Vijfdelige serie waarin Danny (gespeeld door Ben Whishaw) verliefd wordt op de charismatische Alex. Als Alex ineens van de aardbodem verdwijnt gaat Danny op onderzoek uit, en komt hij erachter dat Alex een dubbelleven er op na hield. Met bijrollen van Jim Broadbent en Charlotte Rampling.

Velvet Buzzsaw 

Jake Gyllenhaal speelt in Velvet Buzzsaw een kunstkenner die zich verbaast over een onbekende schilder, wiens schilderijen behekst lijken. Bovennatuurlijke krachten wekken kunstwerken in een museum tot leven en al snel vallen de eerste slachtoffers.

Meer tips? In het ultieme gay Netflix-overzicht vind je bijna alle queer Netflix films en series.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 98

Deze keer: Kinky Boots-acteur Naidjim Severina en heel veel design

Neem een abonnement

Geef cadeau