5 x gay Netflix films en series

Bonding al gezien? Daarin start Pete een carrière in de BDSM-wereld

Leestijd: 3 minuten - door Winq redactie op 13 juni 2019

Weet jij niet meer wat je moet kijken op Netflix? De redactie van Winq deelt in dit artikel tweewekelijks de beste gay Netflix series en films.

Bonding

Pete komt er al vrij snel achter dat zijn beste vriendin van de middelbare school een grote carrière heeft opgebouwd in de New Yorkse BDSM-scene. Als zij hem vraagt bij hem in dienst te gaan, kan hij niet anders dan ja zeggen. Met alle gevolgen van dien.

Champions

Josie Totah speelt de hoofdrol in de miniserie Champions die sinds vorig jaar op Netflix staat. Een bijzonder verhaal, want in de serie is Josie nog te zien als jongen. Josie kwam vlak na de release van de serie uit de kast als transvrouw. De serie is heel erg grappig: het draait allemaal om Michael die door zijn moeder Ruby (Mindy Kaling) bij zijn vader wordt gedropt. Michael had zijn vader tot die tijd nog nooit ontmoet.

The Death and Life of Marsha P. Johnson

Deze documentaire gaat over een activist die betrokken was bij de Stonewall-rellen. Van de jaren zestig tot negentig was Johnson – een van de eerste transvrouwen die publiekelijk uit de kast kwam – een bekend gezicht in de Amerikaanse kunst- en gayscene. Regisseur David France maakte de documentaire. Hij was in 2012 verantwoordelijk voor de documentaire How to Survive a Plague, over de beginjaren van de aidsepidemie.

Special

Ryan Hayes heeft een milde vorm van hersenverlamming. Hij woont nog bij zijn moeder, maar als hij een baan als editor bij Eggwoke krijgt, een soort Buzzfeed, besluit hij de regie over zijn leven in eigen handen te nemen. Vriendin Kim Laghari helpt hem in zijn zoektocht naar mannen en het lijden van een eigen leven.

Tales of the city

Tales of the City is een serie die aanvankelijk was gebaseerd op de verhalen van Amistead Maupin over een groep gays en hun vrienden in San Francisco. De nieuwe serie draait om een groep vrienden die samen in en rond het huis aan Barbary Lane wonen. Hippie Anna Madrigal (een rol van Olympia Dukakis), wordt in de serie negentig en krijgt bezoek van Mary Ann, die terugkeert naar Barbary Lane.

Meer tips? In het ultieme gay Netflix-overzicht vind je bijna alle queer Netflix films en series.

Coverbeeld: Alison Cohen Rosa/Netflix

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 96

Deze keer: Van Gogh-directeur Axel Rüger en 10 jaar Queer Palm

Neem een abonnement

Geef cadeau