5 x gay Netflix films en series

Smullen van de fijne billen uit La Casa de las Flores

22 september 2019, Winq redactie, 3 minuten

Weet jij niet meer wat je moet kijken op Netflix? De redactie van Winq deelt in dit artikel tweewekelijks de beste gay Netflix series en films.

Daybreak

Naar school moeten is niet het einde van de wereld. Tot dat wel zo is… Met die mededeling begint Daybreak, een nieuwe Netflix-serie die zich afspeelt op en rond een highschool in Florida. Na een atoomaanval moeten verschillende clubjes van jocks, gamers en nerds samen zien te overleven. Een van de hoofdrolspelers sluit vriendschap met de gay jongen Wesley. Hij wil het liefst dat de vrede terugkeert. Maar voor het zover is, moeten ze heel wat beproevingen doorstaan. 

Dolly Parton’s Heartstrings

Niet iedereen vindt de nieuwe serie van Dolly Parton even goed gelukt, maar hij kijkt wel lekker weg. De serie gaat elke keer over een ander nummer van de beroemde zangeres. In de tweede aflevering staat een homokoppel centraal. Broadway-acteur Andy Mientus speelt Tyler, die nog in de kast zit en verliefd is op de assistent van zijn moeder, Cole. 

La Casa de las Flores

La Casa de las Flores gaat over een rijke Mexicaanse familie die een prestigieuze bloemenzaak heeft. De serie heeft verschillende queer verhaallijnen, die niet allemaal even goed uitpakken. Vooral de rol van ma Verónica Castro is heerlijk. Het tweede seizoen is sinds kort te zien op Netflix. 

Nasty Cherry

Dit kan zomaar eens heel leuk uitpakken: de Britse zangeres Charli XCX heeft een alternatief meidengroepje opgericht en zelf de vier gezichten daarvoor uitgekozen. In een zesdelige serie op Netflix is de weg naar het eerste, prille succes van Nasty Cherry te zien. Charli is zelf ook in de serie te zien.

Queer Eye: We're In Japan

We hebben er even op moeten wachten, maar het seizoen waarin de knappe koppen van Queer Eye naar Japan gaan, staat eindelijk op Netflix. Karamo Brown gaat in gesprek  met de 27-jarige Kan. Hij vertelt hoe het is om Japans te zijn en gay. Kan wil zijn deelname aan Queer Eye gebruiken om ‘out en proud’ te durven zijn en zijn vriend aan zijn familie voor te stellen.

Meer tips? In het ultieme gay Netflix-overzicht vind je bijna alle queer Netflix films en series.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau