5 x gay Netflix films en series

Is Styling Hollywood de nieuwe Queer Eye?

Leestijd: 3 minuten - door Winq redactie op 01 september 2019

Weet jij niet meer wat je moet kijken op Netflix? De redactie van Winq deelt in dit artikel tweewekelijks de beste gay Netflix series en films.

The Dark Crystal: Age of Resistance

Jim Henson-fans opgelet: vanaf vandaag maakt de geliefde jarentachtigklassieker zijn comeback op Netflix. The Dark Crystal: Age of Resistance is een prequel-serie, die het verhaal vertelt dat voorafgaat aan de fantasy-film The Dark Crystal uit 1982.

Dreamboat

What happens on a gay cruise, stays on a gay cruise. Nou, niet dus. Documentairemaker Tristan Milewski ging een paar jaar geleden aan boord van een gay cruise en volgde het leven van verschillende mannen. Een film vol ontroerende momenten.

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery schreef in 2017 gechiedenis door een homokoppel toe te voegen aan de cast. Het ging om luitenant Paul Stamets (een rol van Anthony Rapp) en dokter Hugh Culber (gespeeld door Wilson Cruz). In de laatste aflevering van het jaar was te zien hoe de twee met elkaar zoenden, iets dat nog nooit eerder was voorgekomen in het universum van Star Trek. Of ze het lang vol houden? Daarvoor moet je zelf de serie gaan kijken.

Styling Hollywood 

James Bolden en zijn man Adair Curtis gaan huizen en hun bewoners stylen, een beetje zoals Frank en Rogier doen in Paleis voor een Prikkie. Bolden is echter wel iets bekender, hij was stylist voor prominenten als Serena Williams en Alicia Keys. In Styling Hollywood knapt hij samen met zijn man interieurs op, inclusief de mensen die in hun huizen wonen. 

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy gaat over zeven superhelden die de wereld moeten redden. Een van die helden is gay. Acteur Robert Sheehan die hem speelt, hoopt dat de serie jongeren bereikt die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Meer tips? In het ultieme gay Netflix-overzicht vind je bijna alle queer Netflix films en series.

Coverbeeld: Alison Cohen Rosa/Netflix

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 97

Deze keer: Alex Klaasen en heel veel pride!

Neem een abonnement

Geef cadeau