Het ultieme gay Netflix-overzicht

Alle films en series die je moet zien

Leestijd: 7 minuten - door Winq redactie op 16 december 2018

Een filmpje is altijd een goed idee, helemaal als er een queer-verhaallijn in zit. Wij grasduinden door het huidige aanbod van Netflix en zochten de films die je zeker in je lijst moet zetten. 

4th Man Out

Een komische film over automonteur Adam. Hij woont in een klein stadje in Amerika en met zijn vrienden Chris, Nick en Ortu doet hij niet veel meer dan pokeren, gamen en drinken. Wat zijn vrienden niet weten, is dat Adam eigenlijk op mannen valt. Hij besluit het zijn vrienden te vertellen, maar reageren die een beetje goed?

The 10 Year Plan

Oké, een tikkeltje fout, maar The 10 Year Plan is prima materie voor een luie avond. Het verhaal is simpel. Het zit Myles (Jack Turner) niet mee in de liefde. Hij heeft de ene naar de andere mislukte date. Zijn bestie Brody (Michael Adam Hamilton) scharrelt ondertussen lekker in het rond. Het koppel besluit af te spreken dat als ze binnen tien jaar geen relatie hebben, ze met elkaar verder gaan. De rest van het verhaal laat zich makkelijk raden.

Alex Strangelove

Alex kan niet wachten om voor de eerste keer seks te hebben. Maar moet dat dan met een jongen of met zijn huidige vriendin? Een tienerfilm die in de verte lijkt op Love, Simon.

Below Her Mouth

De film Below Her Mouth vertelt het verhaal van Jasmine (Natalie Krill) en Rile (Sebastian Pigott). Het koppel is verloofd, maar als Jasmine op een avondje uit Dallas (Erika Linder) ontmoet, verandert haar hele leven. Wat volgt is een passionele liefdesaffaire tussen twee vrouwen die weinig gemeen met elkaar lijken te hebben. Is de affaire belangrijk genoeg om een verloving voor op te geven?

Cherry Pop

Echt goed is ‘ie niet, grappig wel. Cherry Pop gaat over een travestie-show in Amerika. Een grote groep queens is te zien in deze film: rollen voor Bob the Drag Queen, Detox en Tempest DuJour.

The Death and Life Of Marsha P. Johnson

Deze documentaire gaat over een activist die betrokken was bij de Stonewall-rellen. Van de jaren zestig tot negentig was Johnson – een van de eerste transvrouwen die publiekelijk uit de kast kwam – een bekend gezicht in de Amerikaanse kunst- en gayscene. Regisseur David France maakte de documentaire. Hij was in 2012 verantwoordelijk voor de documentaire How to Survive a Plague, over de beginjaren van de aidsepidemie.

Dreamboat

What happens on a gay cruise, stays on a gay cruise. Nou, niet dus. Documentairemaker Tristan Milewski ging een paar jaar geleden aan boord van een gay cruise en volgde het leven van verschillende mannen. Een film vol ontroerende momenten.

Gaga: Five Foot Two

Fan of geen fan, de documentaire van Lady Gaga moet je zien. We zien Gaga in de maanden voorafgaand van haar Superbowl-optreden. Wat blijkt? Het leven van Gaga is helemaal niet zo leuk als je misschien zou doen vermoeden. We zien de echte vrouw achter de artiest.

Grace and Frankie

Jane Fonda en Lily Tomlin schitteren in alweer het vierde seizoen van Grace and Frankie. In het eerste seizoen komen ze erachter dat hun echtgenoten niet alleen samen werken, maar ook al meer dan twintig jaar een setje zijn. In de serie zie je hoe de dames daarmee omgaan.

Handsome Devil

Handsome Devil vertelt het verhaal van de zestienjarige Ned, die niet helemaal past binnen het plaatje van de kostschool waar zijn vader hem heeft gedropt. Ondanks dat hij probeert 'onzichtbaar' te zijn, ontwikkelt hij een vriendschap met kamergenoot Conor. Ze besluiten samen mee te doen aan een talentenjacht.

Hurricane Bianca

Ja! De film van Bianca del Rio staat nu ook op Netflix. Het vertelt het verhaal van Richard, een Amerikaanse docent die geen werk kan vinden. Als hij eindelijk werk heeft, komt de schoolleiding erachter dat hij gay is en wordt hij alsnog ontslagen. Daar laat hij het niet bij zitten… Prima film voor de zondagmiddag, een tweede deel had van ons niet gehoeven.

King Cobra

Hij is nog maar 29 jaar oud, maar er is nu al een biografie gemaakt over het leven van pornoster en acteur Sean Paul Lockhart (Brent Corrigan). De jonge acteur Garrett Clayton (voormalig Disney-acteur) vertolkt de hoofdrol in de film King Cobra. Een sexy film met een bijzonder verhaal.

Loev

Homoseksualiteit is nog altijd officieel verboden in India. De makers van Loev – een film over de liefde tussen twee mannen – moesten dan ook alles in het geheim doen.

Other People

Als de relatie met zijn vriend over is, besluit David (Jesse Plemons) weer bij zijn moeder te gaan wonen. Ze is ernstig ziek en hij besluit voor haar te gaan zorgen. Dat betekent wel dat hij ook weer bij zijn conservatieve vader en jongere zussen moet gaan wonen.

Paris Is Burning

Moet je gezien hebben natuurlijk. Paris is Burning is rauw, realistisch, dolkomisch, op de juiste momenten ontroerend en bovenal ontzettend charmant. Deze film van de destijds net afgestudeerde Jennie Livingston brengt de extravagante ballroomscene van Lower Manhattan in beeld.

People You May Know

Ook leuk: People You May Know. Een film over een groep vrienden waarvan een heterokoppel geen kinderen kan krijgen. De vrouwelijke variant besluit na een dronken avond het bed in te duiken met haar gay best friend. Blijkt ze opeens zwanger te zijn…

Please Like Me

Josh Thomas speelt de hoofdrol in deze op zijn eigen leven gebaseerde serie. Please Like Me start met een scène waarin Josh erachter komt dat hij op mannen valt. Hij loopt de megaknappe Geoffrey (Wade Briggs) tegen het lijf en die lijkt geen genoeg van hem te krijgen. Een heerlijke serie. Ook de rol van Josh' ex Claire (Caitlin Stasey) wordt fijn gespeeld.

Queer Eye

De terugkeer van Queer Eye bleek zo’n overweldigend succes dat een nieuw seizoen niet lang op zich kon laten wachten. En dat seizoen komt eerder dan verwacht: al op 15 juni trakteert Netflix de kijker op acht nieuwe afleveringen. Alleen al kijken vanwege de knappe Antoni Porowski. Yas girl!

RuPaul’s Drag Race

Er waren ooit tijden dat zo’n beetje alle seizoenen van RuPaul’s Drag Race op Netflix stonden. Dat is helaas niet meer het geval, op dit moment kun je in Nederland wel seizoen 8 en 9 bekijken.

Sense 8

Acht verschillende verhalen vermengen zich in Sense8. Een serie die bekendstaat om haar seksuele diversiteit. En dat zien we graag! Scènes spelen zich af over de hele wereld. Deze sciencefictionserie is zeker een aanrader. Inmiddels staat de allerlaatste aflevering op Netflix.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Titus Andromedon, Jacqueline White en natuurlijk Kimmy Schmidt. Ze zijn allemaal terug voor het vierde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt. In het vierde seizoen start Kimmy met een nieuwe baan en probeert Titus een schoolmusical te maken. 

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 93

Deze keer: Jeangu Macrooy en Sean Hayes

Neem een abonnement

Geef cadeau