Het ultieme gay Netflix-overzicht

Alle films en series die je moet zien

Leestijd: 7 minuten - door Winq redactie op 28 april 2018

Een filmpje is altijd een goed idee, helemaal als er een queer-verhaallijn in zit. Wij grasduinden door het huidige aanbod van Netflix en zochten de films die je zeker in je lijst moet zetten. 

Below Her Mouth
De film Below Her Mouth vertelt het verhaal van Jasmine (Natalie Krill) en Rile (Sebastian Pigott). Het koppel is verloofd, maar als Jasmine op een avondje uit Dallas (Erika Linder) ontmoet, verandert haar hele leven. Wat volgt is een passionele liefdesaffaire tussen twee vrouwen die weinig gemeen met elkaar lijken te hebben. Is de affaire belangrijk genoeg om een verloving voor op te geven?

Grace and Frankie
Jane Fonda en Lily Tomlin schitteren in alweer het vierde seizoen van Grace and Frankie. In het eerste seizoen komen ze erachter dat hun echtgenoten niet alleen samen werken, maar ook al meer dan twintig jaar een setje zijn. In de serie zie je hoe de dames daarmee omgaan. 

Handsome Devil
Handsome Devil vertelt het verhaal van de zestienjarige Ned, die niet helemaal past binnen het plaatje van de kostschool waar zijn vader hem heeft gedropt. Ondanks dat hij probeert 'onzichtbaar' te zijn, ontwikkelt hij een vriendschap met kamergenoot Conor. Ze besluiten samen mee te doen aan een talentenjacht.

King Cobra
Hij is nog maar 29 jaar oud, maar er is nu al een biografie gemaakt over het leven van pornoster en acteur Sean Paul Lockhart (Brent Corrigan). De jonge acteur Garrett Clayton (voormalig Disney-acteur) vertolkt de hoofdrol in de film King Cobra. Een sexy film met een bijzonder verhaal.

Loev
Homoseksualiteit is nog altijd officieel verboden in India. De makers van Loev – een film over de liefde tussen twee mannen – moesten dan ook alles in het geheim doen. 

Other People
Als de relatie met zijn vriend over is, besluit David (Jesse Plemons) weer bij zijn moeder te gaan wonen. Ze is ernstig ziek en hij besluit voor haar te gaan zorgen. Dat betekent wel dat hij ook weer bij zijn conservatieve vader en jongere zussen moet gaan wonen.

Paris is Burning
Moet je gezien hebben natuurlijk. Paris is Burning is rauw, realistisch, dolkomisch, op de juiste momenten ontroerend en bovenal ontzettend charmant. Deze film van de destijds net afgestudeerde Jennie Livingston brengt de extravagante ballroomscene van Lower Manhattan in beeld.

Please Like Me
Josh Thomas speelt de hoofdrol in deze op zijn eigen leven gebaseerde serie. Please Like Me start met een scène waarin Josh erachter komt dat hij op mannen valt. Hij loopt de megaknappe Geoffrey (Wade Briggs) tegen het lijf en die lijkt geen genoeg van hem te krijgen. Een heerlijke serie. Ook de rol van Josh' ex Claire (Caitlin Stasey) wordt fijn gespeeld.

Sense8
Acht verschillende verhalen vermengen zich in Sense8. Een serie die bekendstaat om haar seksuele diversiteit. En dat zien we graag! Scènes spelen zich af over de hele wereld. Deze sciencefictionserie is zeker een aanrader.

The Death And Life Of Marsha P. Johnson
Deze documentaire gaat over een activist die betrokken was bij de Stonewall-rellen. Van de jaren zestig tot negentig was Johnson – een van de eerste transvrouwen die publiekelijk uit de kast kwam – een bekend gezicht in de Amerikaanse kunst- en gayscene. Regisseur David France maakte de documentaire. Hij was in 2012 verantwoordelijk voor de documentaire How to Survive a Plague, over de beginjaren van de aidsepidemie.

The 10 Year Plan
Oké, een tikkeltje fout, maar The 10 Year Plan is prima materie voor een luie avond. Het verhaal is simpel. Het zit Myles (Jack Turner) niet mee in de liefde. Hij heeft de ene naar de andere mislukte date. Zijn bestie Brody (Michael Adam Hamilton) scharrelt ondertussen lekker in het rond. Het koppel besluit af te spreken dat als ze binnen tien jaar geen relatie hebben, ze met elkaar verder gaan. De rest van het verhaal laat zich makkelijk raden.

Advertentie

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine #88

Deze keer onder meer: Tim Oliehoek, de 26 beste gay biopics en James Corden.

Neem een abonnement

Geef cadeau