Muziek op vrijdag: Vlaamse muzikant Jaouad Alloul brengt pride-nummer uit

Thank Gay It's Friday!

14 juni 2019, Winq redactie, 5 minuten

Jaouad Alloul komt met een nummer voor pride, Taylor Swift snoert homofoben de mond en oud-tieneridolen Aly & Aj spelen met vuur en dragqueens. Maar er is meer nieuwe muziek om het weekend fijn mee te beginnen.

Aly & AJ - Star Maps

Aly & Aj waren in het begin van de 00s retepopulair met nummers als 'Potential Break Up Song' en 'Like Whoa'. Veel hoorden we afgelopen jaren niet van de zusjes, zeker niet na de flop toen ze een album onder de naam 78violet uitbrachten. Maar de meisjes zijn terug. Met een nieuwe EP die Sanctuary heet en een queer video bij 'Star Maps'. Zelfs Rupaul-sterren Willam en Mariah komen even langs. Op 17 juli kun je de zusjes zien in Paradiso. 

Will Young - My Love 

Will Young won de allereerste versie van de Britse Idols en komt binnenkort met zijn achtste album: Lexicon. De zanger heeft daarvoor gisteren nog even zijn nieuwste single 'My Love' online geplaatst. Dit keer gaat hij helaas niet uit de kleren, maar het is wel mooi. 

Jaouad Alloul - We Both Know

Jaouad Alloul begon zijn podiumcarrière als dragqueen en was te zien in The Voice van Vlaanderen. Deze week heeft hij een nieuw nummer uitgebracht, speciaal voor pride. In de video van 'We Both Know' zien we Jaouad feesten in een gaybar waar wij ook wel naartoe willen. De boodschap is duidelijk: “Mainstream media tonen nog steeds geen accurate representatie van hoe onze maatschappij eruit ziet. Deze clip wordt een viering van mensen van kleur en mensen die in de ogen van de maatschappij anders zijn.”

Millé - All Good feat. Malou Prytz

Grote kans dat je nog nooit van Millé gehoord hebt, maar wij verzekeren je dat je hem wel gezien hebt: Millé was namelijk achtergrondzanger van Serhat (Say Na Na Naaaa) die voor San Marino meedeed aan het Songfestival. Millé zelf komt uit Zweden en heeft een catchy nummer uitgebracht met Malou Prytz, een zangeres die op haar beurt meedeed aan Melodifestivalen: de nationale voorronde van het Songfestival in Zweden. Volgend jaar samen naar het festival?

Taylor Swift - You Need To Calm Down

De nieuwste single van Taylor Swift is anti-homofoob én een ode aan pride. De zangeres zingt: “You just need to take several seats and then try to restore the peace / And control your urges to scream about all the people you hate / ‘Cause shade never made anybody less gay.” Het nummer komt vlak nadat ze een open brief aan een Amerikaanse senator heeft geschreven om homorechten te bevorderen. 

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau