Muziek op vrijdag: de dure poes van Nicki Minaj en... de nieuwe van Robyn

Thank God It's Friday!

21 juni 2019, Winq redactie, 8 minuten

Mark Ronson vroeg Alicia Keys voor de derde single van zijn nieuwe album. Het resultaat: een nogal ingetogen gezongen lied dat 'Truth' heet. Maar mooi is het zeker. Verder de dure poes van Nicki Minaj, de nieuwe Robyn, een pride anthem van Taylor Swift en nog veel meer nieuwe muziek.

Mark Ronson & Alicia Keys – ‘Truth’

Voor zijn nieuwe album Late Night Feelings heeft Mark Ronson allemaal zangeressen gevraagd om de vocalen op te nemen. Miley Cyrus zong ‘Nothing Breaks Like a Heart’ en Lykke Li nam de titelsong voor haar rekening. ‘Truth’ is de derde single van het album. Alicia Keys is hier lekker low key aanwezig.

Noble Gray – ‘Gone’

We kregen een mailtje van Noble Gray, een queer muziekduo uit Londen dat later deze zomer in Amsterdam komt wonen. Ze schrijven dat ze in mei hun debuutalbum hebben uitgebracht, met de naam Throwback. Het album is te beluisteren via Soundcloud. Een van de tracks heet ‘Gone’ en is vandaag op YouTube verschenen. Het is een downtempo track met een arty video in stemmig zwart/wit.

Robyn – ‘Ever Again’

Temidden van rekwisieten die gebruikt hadden kunnen worden voor de opvoering van een Griekse tragedie staat Robyn haar liefdesverdriet van zich af te zingen. Of haar verliefdheid, dat kan ook. ‘Ever Again’ is precies waar Robyn in uitblinkt: melancholie op een dancebeat.

Taylor Swift – ‘You Need To Calm Down’

Over Taylor Swift en dit Pride-anthem schreven we al eerder, deze week. Onder andere over de enorme queer sterrencast die ze heeft opgetrommeld voor de video. Hartjes voor de drag queen die Taylor Swift imiteert.

P!nk – ’90 Days’

Ellen maakt niet alleen haar opwachting in de video van Taylor Swift, ze is ook kort even te zien in deze nieuwe van P!nk. Echt vrolijk is het niet wat P!nk ons voorschotelt, veel sippe gezichtjes overal, maar het lied gaat dan ook over een kuttijd die 90 dagen duurt.

Major Lazer & Anitta – ‘Make It Hot’

Anitta kennen de Madonna-fans inmiddels van het Madame X-album, dat vorige week uitkwam. Die zingt daarop de grote hit van Anitta, ‘Faz Gostoso’. Hier is ze te horen op ‘Make It Hot’, een typisch lomp en luidruchtig Major Lazer-hitparadeding waar ze met haar zang toch nog iets gevoeligs aan geeft.

Tiësto, Jonas Blue & Rita Ora – ‘Ritual’

Eindelijk is er een video gemaakt voor ‘Rituals’. Het lijkt wel een commercial van een hip spijkerbroekenmerk. Een cutting edge denim brand, bedoelen we natuurlijk.

Jess Glynne & Jax Jones – ‘One Touch’

Niet aardig om te zeggen misschien, maar Jess Glynne brengt iedere keer bijna hetzelfde liedje uit. Fingersnaps, pianootje, beat, meezingrefrein… Lekker allemaal, maar verras ons eens.

Little Mix – ‘Bounce Back’

Mag Soul II Soul een eerbetoon? Little Mix doet een poging, met in het intro een aantal zinnen uit de hit uit 1990 ‘Keep On Movin’, waarna het lied richting Destiny’s Child huppelt. Geinige video ook, met al die overdreven dierenprints.

Tove Lo – ‘Glad He’s Gone’

Let op de fraaie landschappen waar Tove Lo doorheen wandelt. En op de koe.

Nicki Minaj – ‘Megatron’

Rappen over een basloopje, een stukje chachacha, liters drank en een heel duur poesje – het is Nicki Minaj ten voeten uit.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau