Muziek op vrijdag: onbekend werk van Whitney Houston duikt op

Thank God It's Friday!

28 juni 2019, Jaap Bartelds, 6 minuten

Het is alweer zeven jaar geleden dat Whitney Houston is overleden. Postuum is er weinig werk van haar uitgebracht, maar nu is er een cover van Steve Winwoods ‘Higher Love’ verschenen, in een remix van Kygo. Maar er is meer nieuwe muziek om het weekend mee te beginnen.

Whitney Houston & Kygo – ‘Higher Love’

In 1986 scoorde Steve Winwood een grote hit met ‘Higher Love’. Whitney Houston coverde het lied voor het eerst tijdens een concert in 1990. Een jaar later nam ze een studioversie op van het nummer. Vorige maand werd bekend dat de erven van Whitney Houston van plan zijn om onuitgebracht materiaal van de in 2012 overleden zangeres naar buiten te brengen. ‘Higher Love’ is nu verschenen in een remix van Kygo. Het resultaat: een prachtig gezongen gospelversie, met koor. Overigens zijn de erven-Houston ook van plan een Broadway-show neer te zetten én een hologram-toernee.

Ariana Grande, Miley Cyrus & Lana Del Rey – ‘Don’t Call Me Angel’

Er komt een nieuwe Charlie’s Angels-film aan, met deze keer in de hoofdrollen Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska als de drie ‘angels’. Voor de themasong zijn Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey gevraagd. Hier zie je de trailer waarin het lied is te horen. Wel een beetje fragmentarisch, maar je krijgt een idee.

Jamila Woods – ‘Baldwin’

Een van de beste albums van het jaar is gemaakt door R&B-zangeres Jamila Woods. In de video is te zien hoe een verlaten school in verandert in een soort alternatief Harry Potter-Hogwarts-universum. ‘Baldwin’ is geïnspireerd op een artikel van James Baldwin uit 1962 met de titel ‘A Letter to My Nephew’.

Madonna – ‘God Control’

Gisteren schreven we al over de nieuwe, controversiële video van Madonna, waarin ze een vuist maakt tegen wapengeweld. Hij mag in dit wekelijkse overzicht natuurlijk niet ontbreken. De video heeft nogal wat opschudding veroorzaakt, onder meer onder de overlevenden van de schietpartij in de gay nachtclub Pulse in Orlando. Ook erg: Madonna-fans vinden het geluid van de typemachine in de video te hard…

Kazaky – ‘Push’

De jongens van Kazaky dansten ooit op hakken in Madonna’s ‘Girl Gone Wild’-video. Zelf brengen ze ook nog muziek uit. ‘Push’ bevat ook weer hakken, maar brengt ook een boodschap over vrijheid.

Todrick Hall – ‘Nails, Hair, Hips, Heels’

Deze hadden we even gemist, deze video van Todrick Hall die alweer een maand uit is. Het is een soort ‘Hoofd, schouders knie-en-teen, knie-en-teen’, maar dan met vogue en teksten als: ‘I don’t dance, I work. I don’t play, I slay.’ Erg aanstekelijk allemaal.

Todrick Hall - 'I Like Boys'

Meteen ook maar even de allernieuwste video van Todrick hier. Wat een ontzettend leuke moeder is dat.

Lizzo – ‘Truth Hurts’

Tot slot Lizzo. Op een enorme bruidstaart komt ze op, tijdens de BET Awards. Met cheerleaders als bruidsmeisjes gaat Lizzo helemaal los. Het duurt niet lang voordat ze slechts gekleed in haar ondergoed staat te slayen. Todrick Hall is er niets bij. En dan komt er ook nog een dwarsfluitsolo...

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau