Gisteren schreven we over Elton John, die een bewering van Poetin in twijfel trok. De Russische president had in een interview gezegd dat zijn land openstaat voor diversiteit. Waarop de zanger zich afvroeg waarom alle gay scènes uit zijn film waren geknipt. De film Rocketman draait wel in Rusland, maar in een zwaar gecensureerde versie.

Fout
Poetin reageert nu weer op Elton John. Hij zei tijdens een persconferentie: “Ik heb heel veel respect voor hem, hij is een muzikaal genie en we vinden zijn optredens geweldig. Maar ik denk dat hij een fout heeft gemaakt.”

Volgens Poetin verwees Elton John met zijn opmerking over de gecensureerde Rocketman-film naar de wet die Rusland heeft ingevoerd om ‘homopropaganda’ uit het openbare leven te weren. “Die wet is bedoeld om kinderen te beschermen. Laat iemand eerst opgroeien voordat hij of zij een keus maken. Laat de kinderen met rust. Onze houding richting de LHBTQ-gemeenschap is absoluut kalm en niet bevooroordeeld.”

Censuur
Elton John sloeg meteen terug op Twitter. Hij vindt het vreemd wat Poetin zegt en is het er niet mee eens. “Aan de ene kant wil je dat LHBTQ-mensen ‘happy’ zijn en zeg je dat je er geen probleem mee hebt. Maar aan de andere kant censureren Russische filmdistributeurs mijn film en zijn alle scènes verwijderd die het geluk weerspiegelen van mijn 25-jarige relatie met David en de opvoeding van mijn twee zonen. In mijn ogen is dat hypocriet.”

De film is bovendien niet bedoeld voor kinderen, dus die zouden normaal gesproken toch al niet in aanraking komen met de ‘homopropaganda’ in Rocketman

Bron: PinkNews / Beeld: Creative Commons