De originele Queer as Folk-serie ging over drie gay mannen die woonden in Manchester. De serie bestond uit tien afleveringen, die werden uitgezonden in 1999 en 2000. Aiden Gillen, Craig Kelly en Charlie Hunnam speelden de hoofdrollen. Later volgde een Amerikaanse remake met Gale Harold, Randy Harrison, Hal Sparks, Peter Paige en Scott Lowell. Van de Amerikaanse versie, die zich afspeelde in Pittsburgh, zijn vijf seizoenen gemaakt.

Destijds was Queer as Folk een van de eerste series waarin gays centraal stonden. Ging de Britse serie vooral over de onderlinge contacten tussen de hoofd- en bijrolspelers, de Amerikaanse versie behandelde onderwerpen als aids, huwelijk en rechten voor homo-ouders.

Franse remake
Nu is bekend geworden dat er een Franse remake komt van Queer as Folk. Producent is Joris Charpentier, die werkt aan afleveringen die te zien zullen zijn in het najaar van 2019. Hij vertelt dat het geen exacte kopie is van de bestaande serie, maar de invoelende toon van de bedenker Russell T Davies in ere laten.

Russell T Davies heeft zijn zegen gegeven aan de Fransen. Zelf werkt hij als executive producer aan de Amerikaanse reboot van Queer as Folk, die te zien zal zijn op de zender Bravo. Deze reboot bevat nieuwe karakters en het is nog niet duidelijk of de acteurs uit de vorige Amerikaanse versie terug zullen keren.

Of en wanneer beide series ook in Nederland te zien zullen zijn, is nog niet bekend.