Het ultieme gay Videoland-overzicht

Alle films en series die je moet zien

Leestijd: 5 minuten - door Winq redactie op 14 augustus 2019

Klaar voor een nieuwe reden om op de bank te blijven hangen? In dit artikel vind je de queer films en series op Videoland. 

Net toegevoegd

Mean Girls

Deze prachtfilm met een jonge Lindsay Lohan in de hoofdrol stond op Netflix, maar werd die daar verwijderd. Gelukkig staat Mean Girls, een film waarin Lindsay wil toetreden tot de Plastics, een populair groepje op haar nieuwe school, vanaf nu op Videoland, zodat je met een gerust hart al je quotes kunt blijven oefenen. Dus hup, trek die roze trui aan en kijk je favoriete film nog een keer.

Chez Nous

Het gaat niet zo goed met gaybar Chez Nous en daarom besluiten een aantal vaste bezoekers een diamant te stelen die miljoenen euro’s waard is tijdens Pride Amsterdam. Hoofdrollen zijn er voor Alex Klaasen, Achmed Akkabi en Thomas Acda. 

en verder

Adam zkt Eva VIPS

In het tweede seizoen van dit realityprogramma, waarin vips in hun nakie daten op een onbewoond eiland, is o.a. voormalig turner Jeffrey Wammes te zien. De állereerste keer dat Adam naar Adam zoekt, is trouwens niet heel erg woke: Jeffrey en zijn match zijn beiden erg blij dat de ander ‘niet te verwijfd’ is.

America’s Next Top Model

Het bloedknappe model Nyle Dimarco was te zien in het 22e seizoen van America’s Next Top Model. Dat seizoen, samen met twee latere seizoenen, staat op Videoland.

Carol 

Cate Blanchett en Rooney Mara spelen in Carol, een film over een lesbische liefde in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De film kreeg in 2015 de Queer Palm op het Filmfestival van Cannes.

Dallas Buyers Club

Deze film met Jared Leto en Matthew McConaughey (die beiden een Oscar in de wacht sleepten voor hun rollen) gaat over een moment in de aidscrisis, toen de eerste medicijnen wel gemaakt werden, maar deze nog niet beschikbaar waren voor de groep die ze het hardst nodig hadden. 

Ellis in Glamourland 

Een echte cult classic. Linda de Mol zoals je haar nog nooit gezien hebt in Ellis in Glamourland. De film stelt niet zoveel voor, maar moet je wel gezien hebben. 

Gaycation 

In Gaycation gaat Ellen Page op reis door heel de wereld om erachter te komen hoe gayfriendly sommige landen nou echt zijn. 

Gordon gaat touwen 

Gordon gaat trouwen was, ondanks de slordige ontknoping, een mijlpaal, omdat zo veel mensen wekenlang meeleefden met een groep homoseksuele mannen die elkaar het hof maakten. 

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale is misschien wel de beste titel op Videoland. Drie seizoenen zijn er nu, over een grimmige dystopische samenleving waarin vruchtbare vrouwen worden opgeleid tot babyfabriek. Homo’s komen er ook niet goed vanaf: die worden opgehangen.

Het markante leven van Freddie Mercury

Het is geen Bohemian Rhapsody, maar op Videoland staat wel de documentaire Het markante leven van Freddie Mercury. Daarin bijzondere interviews, concertopnames en videoclips. 

The Imitation Game

Biofilm over Alan Turing, een van de helden van de Tweede Wereldoorlog, die gecodeerde berichten van de Duitsers wist te ontcijferen. In plaats van gelauwerd en geridderd, werd hij na de oorlog gecastreerd vanwege zijn homoseksualiteit.

In de Vlaamsche Pot

Deze komedieserie, over een homostel dat een restaurant runt, was vanaf begin jaren 90 vijf seizoenen te zien. De serie was destijds een enorme kijkcijferhit en baanbrekend door een homostel op te voeren als hoofdpersonages.

Is homoseksualiteit te behandelen?

Programmamaker en dokter Christian Jessen gaat in de documentaire Is homoseksualiteit te behandelen in gesprek met mensen die zichzelf ‘ex-homoseksueel’ noemen. Christian, zelf gay, ondergaat ook zelf conversietherapie.

Kevyn Aucoin: Beauty and the beast in me

In de jaren 90 was hij dé visagist van de sterren. Hij werkte met alle supermodellen, en artiesten als Tina Turner, Madonna en Janet Jackson belden hem als ze er écht goed uit moesten zien voor een shoot, videoclip of concert. De docu gaat ook in op de worstelingen die hij meemaakte: hij voelde zich als geadopteerd kind nooit écht gewild, en kwam uiteindelijk te overlijden door een overdosis pijnstillers.

Marc-Marie Huijbregts - Florissant

In deze registratie van de vijfde cabaretshow van Marc-Marie Huijbregts vertelt hij over de moeilijke band met zijn vader, de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn, de zoektocht naar zijn voorouders en een brief aan Barbra Streisand.

Marvel Harris: Alles is Nu

Marvel Harris werd geboren als vrouw, maar voelt zich geen vrouw. Maar Marvel voelt zich ook geen man. Daarom kiest Marvel voor een borstverwijderende ingreep. Filmmaker Jessica Villerius volgde Marvel en kreeg daarvoor in 2019 de Zilveren Camera.

Nieuwe buren

Jorrit Ruijs speelt een transvrouw in het vierde seizoen van Nieuwe Buren. Annebert is de buurvrouw van het personage van Anna Drijver en Benja Bruining en woont al lange tijd in Italië. Nieuwe Buren is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort en gaat over, niet geheel verrassend, buren in een Almeerse wijk, die nu dus ook internationaal gaan. 

The Perks of Being a Wallflower

Coming-of-age film met Ezra Miller en Emma Watson, over buitenbeentje Charlie, die het moeilijk vindt om vrienden te maken op de middelbare school. Dat verandert allemaal wanneer de homoseksuele Patrick en zijn vriendin Sam hem opnemen in hun vriendengroep.

Project Runway en Project Runway All Stars

17 seizoenen van Project Runway zijn inmiddels de revue gepasseerd. De Nederlandse versie van het programma, Project Catwalk, waar ook modeontwerper Janice aan mee heeft gedaan, was drie seizoenen op de buis. Anyway, genieten van mode en drama kan opnieuw met het zestiende seizoen op Videoland en het laatste seizoen van Project Runway All Stars. 

Ugly Betty

Vier seizoenen speelt Vanessa Williams de hoofdredacteur van een modemagazine waar Betty (gespeeld door America Ferrera) graag komt werken, maar ze is niet zo mooi en dat zorgt voor problemen.

Wat vindt een kind

In het programma Wat vindt een kind, speciaal gemaakt voor Videoland, gaan bekende gezichten uit de LHBTQ-gemeenschap in gesprek met kinderen om erachter te vinden wat zij van hen vinden. Wat vindt een kind bijvoorbeeld van een leerman? En wat vinden ze van modeontwerper Janice. Vijf mooie afleveringen van tien minuten. 

Westwood: Punk, Icon, Activist

Vivienne Westwood is inmiddels 78 jaar, maar nog immer ontwerpt ze mode. Ze is een van de grondleggers van de punkbeweging en geldt als een van de grote namen van de Britse modewereld. De koningin van de punk werd twee jaar lang gevolgd door regisseuse Lorna Tucker. Toen Westwood de film onder ogen kreeg, riep ze haar fans op niet naar het ‘middelmatige werk’ te gaan kijken. Hoewel ze haar medewerking had verleend aan de documentaire, was ze niet tevreden over het resultaat van Westwood: Punk, Icon, Activist.

Younger

In Younger doet Liza Miller (gespeeld door Broadwayster Sutton Foster) zich 14 jaar jonger voor om een baantje bij een uitgeverij te krijgen. Alleen haar beste vriendin, gevatte lesbische kunstenares Maggie Amato (gespeeld door Madonna’s gal pal Debi Mazar) weet van haar geheim. Met bijrollen van Hilary Duff en Nico Tortorella.

Heb jij nog een leuke aanvulling? Neem dan contact op met redactie@winq.nl. 

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 98

Deze keer: Kinky Boots-acteur Naidjim Severina en heel veel design

Neem een abonnement

Geef cadeau