Muziek op vrijdag: Mika is terug met het zomerse ‘Ice Cream’

Thank God It's Friday!

12 juli 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Mika scoorde in het vorige decennium dikke hits met ‘Relax’, ‘Grace Kelly’ en ‘Big Girl, You Are Beautiful’. Daarna bleven de hits uit, in Nederland althans. Nu is hij terug, bekijk hier de video van ‘Ice Cream’. En er is meer nieuwe muziek, van Ariana Grande bijvoorbeeld…

Mika – ‘Ice Cream’

In 2006 brak Mika door als een kleurrijke spring-in-het-veld die danste met het enthousiasme van een klein kind. Zijn muziek was een soort Scissor Sisters-light, met hits als ‘Relax (Take It Easy)’, ‘Grace Kelly’ en ‘Lollipop’. Alle zes singles van zijn eerste album haalden de Nederlandse Top 40, maar toen twee jaar later zijn nieuwe album The Boy Who Knew Too Much uitkwam, droogde de stroom hits op. Tegenwoordig is Mika coach in de Franse versie van The Voice. Op 4 oktober komt er weer een nieuw album uit van Mika, genaamd My Name Is Michael Holbrook. De eerste single klinkt alweer net zo vertrouwd vrolijk als zijn eerste grote hits.

Beyoncé – ‘Can You Feel The Love Tonight’

De live remake van The Lion King komt eraan. In de film geeft Beyoncé haar stem aan Nala. Eerder deze week verscheen er een single die afkomstig is van het nieuwe album van Beyoncé dat helemaal draait om The Lion King, ‘Spirit’. Nu komt daar de themasong van de film bij, die oorspronkelijk werd gezongen door Elton John. Beyoncé zingt het samen met haar tegenspelers, Donald Glover, Billy Eichner en Seth Rogen.

Mark Ronson & Camila Cabello – ‘Find U Again

Lekker broeierige Americana, deze video voor de vierde single van het laatste album van Mark Ronson, Late Night Feelings. Zangeres van dienst is na Lykke Li en Miley Cyrus de voormalige Fifth Harmony-zangeres Camila Cabello. Oké, het is geen ‘Havana’, maar best een aardig liedje.

Latifah – ‘Bula Bai’

Ze is een van onze favoriete Top Notch-acts: Latifah. Haar nieuwste single heet ‘Bula Bai’ en is gewoon een lekker nummer.En stuur die jongen uit dat zwembad maar een keer langs.

Madonna – ‘World Pride 2019’

Op 30 juni gaf Madonna een optreden tijdens World Pride in New York. Er waren hier en daar wat fragmenten te vinden op Instagram en YouTube, maar nu heeft iemand een mooie compilatie gemaakt van de verschillende beelden. Niet altijd even scherp en soms wat schokkerig, maar je krijgt een beeld van de show. De tracks die ze zong: ‘Vogue’, ‘American Life’, ‘God Control’ en ‘I Rise’.

Natalia Lacunza – ‘Tarántula’

In Spanje kent iedereen de 20-jarige Natalia Lucanza van de realityshow Operación Triunfo. Ze deed mee aan het tiende seizoen van deze zangcompetitie en haalde de finale. Eerder deed ze al eens mee aan La Voz Kids España. Haar nieuwe single klinkt als Billie Eilish met Latin-invloeden.

Ariana Grande – ‘In My Head’

Deze video is speciaal gemaakt voor Vogue, het modemagazine waar Ariana Grande voor het augustusnummer op de cover staat. Geinige special effects wel… Let bijvoorbeeld eens op haar ogen.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau