Een biopic over Judy Garland, waarom was die er eigenlijk nog niet? De actrice begon als kindster en groeide later uit als misschien wel de grootste filmdiva ooit. Haar leven kende enorme ups en downs, genoeg om een film van een uur of twee rijkelijk mee te vullen.

Toen bekend werd dat Renée Zellweger de hoofdrol zou gaan spelen in Judy, begon het in Hollywood al te gonzen: die vrouw is uit op een Oscar. Een eerste trailer liet al zien hoe Zellweger de finesse van Garland tot in de puntjes heeft bestudeerd. Nu is dan eindelijk ook te horen hoe ze klinkt wanneer ze Judy Garland zingt.

‘Somewhere Over the Rainbow’ is een van de bekendste liedjes uit de film The Wizard of Oz, en uit het oeuvre van Garland. Zellweger heeft in het onderstaande fragment het doorleefde van de oudere Garland en niet de stem van de actrice die in de tijd van The Wizard net kindster-af was.

Logisch, want de film concentreert zich op de tijd rond 1968, toen Garland optrad in haar vaste nachtclub, de strijd aangaat met haar verslavingen en hoopt op een glorieuze comeback.

Een trailer was er al, nu dus ook de complete versie van Renée Zellwegers 'Over the Rainbow'.