Acteur Jussie Smollett uit serie Empire geschreven

Leestijd: < 1 min

Nadat Jussie Smollett eerder dit jaar in het nieuws kwam omdat hij zei dat hij slachtoffer was geworden van racisme en anti-homogeweld, bleek deze overval in scène te zijn gezet. Zelf blijft Smollett dit ontkennen, maar de schrijvers van Empire laten nu weten dat zijn rol in de serie voorlopig is uitgespeeld.

Jussie Smollett speelt een van de drie zonen van een platenbaas en rapper Lucious Lyon in de serie Empire. Zijn karakter Jamal is gay, de acteur in werkelijkheid ook. Eerder dit jaar vertelde hij dat hij door twee mannen was overmeesterd en vastgebonden, waarbij ze hem homofobe en racistische verwensingen toeriepen en hem mishandelden.

Later vertelden de twee die Smollett te grazen hadden genomen, dat ze daartoe opdracht hadden gekregen van de acteur zelf. Die laatste blijft dit ontkennen. Hij wordt nu verdacht van het doen van een valse aangifte.

Voor de makers van Empire is het duidelijk dat er een luchtje aan de zaak zit. In de serie verbleven Jamal en zijn vriend Kai in Londen, aan het einde van het vorige seizoen. Daar hebben de schrijvers nu een sabbatical van gemaakt, wat betekent dat Smollett niet te zien is in het zesde seizoen, dat op 24 september van start gaat op de Amerikaanse zender Fox.

Hier alvast een korte teaser.

Powered by Labrador CMS