Royalty

Met deze prinsessen willen wij high tea'en

17 september 2019, Winq redactie, 3 minuten

Ons artikel met de hotste prinsen was zo’n succes, dat we wisten: we moeten de gezelligste prinsessen ook op een rijtje zetten! Met deze prinsessen willen wij wel een high tea bijwonen.

Alexia van Oranje

Op elke familiefoto van de Van Oranjes is het duidelijk te zien: Alexia wordt later de femme fatale van de familie. Als geen ander weet zij haar licht te vinden en het smizen heeft ze onder de knie. Dat zal ze vast van haar moeder hebben! Eervolle vermelding voor kroonprinses Amalia: toen haar vader het COC bezocht, wist hij te melden dat zij goed op de hoogte was van de GSA op haar school.

High tea met alexia
Foto: RVD - Erwin Olaf

De Britse Beatrice

Als je gaat high tea-en met princess Beatrice van York, zorg dan dat die plaatsvindt in haar kledingkast. Dit is namelijk de uitgelezen kans om haar belachelijke hoedencollectie uit te dunnen. Én om natuurlijk alle roddels over Harry en Meghan te ontfutselen. Eigenlijk wil je ook dat haar jongere zus Eugenie aanhaakt (ditto hoedencollectie, overigens) en misschien eet haar moeder Sarah ook een muffin mee. Die vindt het vast leuk om ál je vragen te beantwoorden over die keer dat ze een gastrol had in de populaire sitcom Friends.

Prinses Laurentien 

Zorg dat je je niet verspreekt tijdens je high tea met Laurentien, want zij is o.a. beschermvrouwe van Genootschap Onze Taal. Dus geen ‘hun zeggen’ en ‘me fiets’, maar netjes ABN. Daarnaast maak je de high tea extra gezellig door haar consequent Petra te noemen, want zo heet ze namelijk echt. ‘Wil jij nog een scone, Petra?’ ‘We hebben het echt getroffen met het weer hè, Petra.’ ‘Wat vind jij nou van al die problematiek met de ontbossing in Brazilië, Petra?’ ‘Beetje erg zoete jam hè, Petra?’

Petra van Oranje
Foto: RVD - Jeroen van der Meyde

Anne van het Verenigd Koninkrijk 

Interessant, want zij kan vertellen over die keer dat ze bijna ontvoerd werd! Kleine kans dat Anne tijd heeft voor een high tea, overigens, tenzij het een high tea in een helicopter is. Daarmee reist ze namelijk dagelijks van goed doel naar goed doel om brandjes te blussen, awareness te creëren en naar toespraken te luisteren. Wat een mooi mens: bij een oneven aantal sandwiches mag je haar écht de laatste gunnen.

Prinses Stéphanie van Monaco

Deze prinses is al wat ouder, maar niet minder interessant. Ze had in de jaren 80 en 90 zowaar wat ‘hitjes’, én het is een publiek geheim dat zíj de dame is die je hoort op Michael Jackson’s ‘In The Closet’.

De Noorse Mette-Marit

De Noorse Mette-Marit bezocht met man Haakon de pride in Oslo. Mette-Marit is een soort real-life Assepoester: ze komt uit een doodgewoon gezin, haar broer is naar verluidt veroordeeld voor huishoudelijk geweld, in haar nabije omgeving gebruikte iedereen drugs (althans: dat schreef de Noorse roddelpers). Vraag ook gerust of ze een gezellige foto van jullie high tea op social media plaatst, want Mette-Marit neemt het kennelijk niet zo nauw met de daarvoor geldende koninklijke voorschriften.

Foto: Jørgen Gomnæs / The Royal Court

Volg je ons al op Instagram?

Coverbeeld: RVD - Jeroen van der Meyde

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau