In de nieuwe Winq: Kinky Boots-acteur Naidjim Severina over knagende onzekerheid

Dit staat er allemaal in de nieuwe Winq

20 september 2019, Jaap Bartelds, 4 minuten

Op de cover van de nieuwe Winq (de 98e alweer!) staat musicalacteur Naidjim Severina met daarnaast de raadselachtige tekst dat hij minder gay is dan zijn moeder. Wat zou hij daarmee bedoelen? Verder interviewden we trans mannen over hun baard, spraken we mensen die mad zijn van Madonna en hebben we een designspecial voor je bij elkaar gepend en gekiekt. Maar er is meer: dit staat er allemaal in de nieuwe Winq.

Up & Coming: zoet nachtegaaltje Jaouad Alloul

Hij heeft roots in Marokko, werkte op zijn achttiende een jaar als patissier in Parijs, stond vervolgens aan de top van de Antwerpse dragscene als Mira Mirage en deed mee aan The Voice. Dit jaar was hij mede verantwoordelijk voor de organisatie van de POC* Pride (people of colour) in Antwerpen. Maak kennis met... Jaouad Alloul.

Jaouad Alloul
Fotografie: Sam Bynens

Eigen baard is goud waard

Drie trans mannen vertellen over de band met hun baard. Laurens (23) heeft sinds een half jaar een baard. “Al voor de testosteron begon ik met scheren. Het bevestigde voor mij het gevoel dat dit leven bij mij past. De hoop was dat ik later een volle baard zou kunnen laten staan, maar ik wist dat de kans niet heel groot was, zeker niet met mijn haarkleur.”

Eigen baard is goud waard
Fotografie: Prins de Vos

Liefde & Pride

Nir en Eyal zijn al 23 jaar samen. In hun thuisland Israël kunnen ze niet officieel met elkaar trouwen. Dus kwamen ze naar Amsterdam om tijdens Pride elkaar in het Andaz Hotel het ja-woord te geven. Aan Winq vertellen ze hoe ze dit ervaren hebben. “Het was te gek om te zien hoeveel vrienden speciaal voor ons naar Amsterdam kwamen.”

Love & Pride
Fotografie: Bete Photography

Column Bo Hanna: “Hetero’s moeten snappen dat dit onze safe spaces zijn”

De afgelopen tijd zijn onze plekken populair geworden. Mensen kijken naar series als Pose en Rupaul’s Drag Race en willen opeens allemaal naar een Vogue-ball. Hetero’s moeten snappen dat dit onze safe spaces zijn en daar worden ze bij binnenkomst aan herinnerd. Ze moeten hun privileges bij de deur parkeren.

Chicago – Baken van hoop

In onze serie 'queer in tijden van Trump kijken we hoe het nu is gesteld met de Verenigde Staten? Winq reist naar vier steden, kriskras door Amerika, op zoek naar een antwoord. Voor het laatste deel bezochten we Chicago. Sinds deze lente heeft The Windy City een zwarte, lesbische burgemeester. Aan de gekte uit Washington D.C. heeft Chicago geen boodschap. Hier worden queers gehoord, gesteund en gevierd. 

Chicago - Legacy Walk

Bij ons op de dijk in de bible belt

De stadstuin van Sebastiaan (34) en Yannick (36) stond binnen de kortste keren zo vol, dat er niets meer bij kon. Ze besloten Sebastiaans grote droom uit te laten komen: wonen op het platteland. Wij gingen langs in hun boerderij uit 1913 in Hasselt. “Normaal vraag je een kopje suiker aan de buurman, wij gaven hem twee schapen om op te passen.”

Fotografie: Dario en Misja

Doe mee met het plasticdieet

Als we de aarde willen redden, moeten we in ieder geval minder plastic gaan gebruiken. Zoveel is duidelijk, maar hoe doe je dat? Wij zochten het voor je uit. En het is makkelijker dan je denkt. 

Plasticdieet

F*ck Marie Kondo

Terwijl de een zich bij al zijn spulletjes afvraagt: does this spark joy? weet de ander: more is more! We spraken drie lezers met een indrukwekkendeverzameling. Zo spaart Pieter-Jan alles van Madonna. Wat in 1985 begon met een cassettebandje met daarop haar album Like a Virgin, is uitgegroeid tot iets enorms. Het meest trots is hij op zijn drie Madonna-tattoos.

Fotografie: Chris en Marjan

Musicalacteur NAIDJIM SEVERINA: “Het is alsof ik de afgelopen drie jaar eindelijk ben opgegroeid”

Het is maar weinig jonge musicalacteurs gegeven: de carrière beginnen met achter elkaar twee hoofdrollen in grote succesproducties. Als Simba in The Lion King leerde Naidjim Severina zichzelf meer accepteren, dit najaar verkent hij als dragqueen Lola in Kinky Boots zijn vrouwelijke kanten. Toch blijft bij de 29-jarige acteur doorlopend de onzekerheid knagen. Een openhartig interview.

Naidjim Severina
Fotografie: Carin Verbruggen en Ferry Drenthem soesman

Griezelen met It

De film It groeide twee jaar geleden uit tot een van de grootste horror-blockbusters ooit. Sinds september draait het tweede deel in de bioscoop. Er zit een homofobe hatecrime-scène in die in de jaren negentig nog te grof werd bevonden voor de tv-adaptatie, zo vertelt acteur Taylor Frey aan Winq. Wat maakt de nieuwe film zo bijzonder, en specifiek die scène?

Taylor Frey

Are you sure you are straight, Floris Kortie?

Floris Kortie (33) is medepresentator van Podium Witteman en is vanaf half januari te zien in de voorstelling Het jaar 250 na Beethoven, waarin hij laat zien hoe deze componist de wereld veranderde. We vroegen hem: are you sure you’re straight? Een van zijn antwoorden: "Seks op Wagner vind ik echt een fantastisch idee! Alsof je een soort Apocalypse Now in bed probeert te creëren." WOW 🥵!!!

Floris Kortie
Fotografie: Lilian van Rooij

nu cadeau bij een abonnement op winq: een ME&MATS geschenkset ter waarde van € 71,80

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 7 nummers en een digitaal abonnement via onze app. Als welkomstcadeau ontvang je een ME&MATS geschenkset, met daarin een flacon handzeep, geurstokjes, een luxe geurkaars en jasmijnthee. Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 29,95 in plaats van € 124,30. Dat is in totaal een korting van 76%.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Word abonnee
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau