Muziek op vrijdag: Kylie really doesn't like you en Sam Smith zingt ‘Get Happy’

Thank God It's Friday!

27 september 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Het is weekend, en dat betekent: nieuwe muziek! Deze week verscheen een duet van Renée Zellweger en Sam Smith, ter promotie van de biopic over Judy Garland waarin Zellweger de hoofdrol speelt. Verder vergastte zangeres Halsey de kijkers van de Emmy Awards op een prachtige cover van 'Time After Time'. En dan is er nog Kylie, die samen zingt met Tove Lo. Enjoy the music!

Renée Zellweger & Sam Smith – ‘Get Happy’

Sam Smith won al eens een Oscar voor hen James Bond-song ‘Writing’s On The Wall’, uit de film Spectre. Renée Zellweger won al eens zo’n beeldje voor haar bijrol in Cold Mountain. Ze wordt nu wederom getipt voor haar vertolking van Judy Garland in de film Judy, die later dit jaar verschijnt. Wie weet wordt dit lied ook wel genomineerd. ‘Get Happy’ was een van de grootste hits van Garland, en als duet is het vrolijke lied ook prima te doen.

Halsey – ‘Time After Time’

Afgelopen zondag werden de Emmy Awards weer uitgereikt. Billy Porter, RuPaul en Ben Whishaw waren enkele winnaars, zie hier het overzicht van de belangrijkste LHBTQ-momenten. Halsey was ook van de partij, zij mocht het In Memoriam-blokje volzingen. Dat deed ze met een prachtige versie van Cyndi Laupers hit ‘Time After Time’.

Tove Lo & Kylie Minogue – ‘Really Don’t Like You’

De Zweedse Tove Lo en Kylie Minogue, dat is nog eens een combinatie die je niet zo snel zag aankomen. Voor het nieuwe album van Tove Lo, Sunshine Kitty, namen ze een duet op, waarbij nu een eerste lyric video is verschenen. Zo’n video is vaak niet meer dan een plaatje dat wat heen en weer beweegt terwijl de songtekst in beeld verschijnt, maar zelfs hierin pakken de dames uit. We kunnen niet wachten op de officiële video, want dit smaakt naar meer.

Chester Lockhart – ‘The Night’

Queer artiest Chester Lockhart gaat voor gothic in zijn nieuwe video voor ‘The Night’, dat met z’n gruizige elektrobeats lekker nineties aandoet. Het lied gaat volgens Chester over houden van, en dan specifiek van alle delen van jezelf die niet voldoen aan de gemiddelde standaard, zo vertelt hij aan Attitude. “Voor mij zijn dat mijn vrouwelijke en genderfluïde kant, en mijn Aziatische achtergrond waar ik me niet altijd thuisvoel. Maar ook mijn lippen. En mijn hang naar de macabere kanten van kunst.” Waarvan vooral dat laatste fraai terug is te zien in deze video.

Céline Dion – ‘Imperfections’

Wie had dat kunnen voorspellen: dat Céline Dion haar tuttebollenimago nog eens zou afschudden om zichzelf opnieuw uit te vinden als ultiem stijlicoon. In de video van ‘Imperfections’ draagt Slien prachtige ‘katour’ zoals ze dat vroeger bij E!’s Fashion Police altijd noemden, oftewel ‘couture’. Fijn ook, om te horen dat de ‘All By Myself’-achtige uithalen in dit lied achterwege blijven.

Chromatics – ‘I Can Never Be Myself When You’re Around’

Einnnnnndelijk is er nieuwe muziek van Chromatics. De band staat in oktober in Paradiso, Amsterdam en fans wachten eigenlijk al sinds 2012 op een waardige opvolger van het album Kill For Love. Deze nieuwe single klinkt ijl en lichtvoetig, om ’s nachts in je eentje naar te luisteren.

Todrick Hall – ‘Wig’

Wat betreft camp, drag en kitsch heeft Todrick Hall het perfecte midden gevonden. ‘Wig’ is wederom een mooie video waarin de kleur roze domineert. Oké, de tekst zit vol clichés, maar wat geeft het: het luistert lekker weg en die dansjes heb je tenminste zo onder de knie. “If you see me clap my hands, get my Beyoncé fan!”

Charli XCX & Troye Sivan – ‘2099’

Hun vorige duet heette ‘1999’, was vrolijk en had een video vol referenties uit de popencyclopedie van dat jaar. ‘2099’ klinkt futuristisch en op het eerste gehoor is het een liedloos lied. Een scala aan klanken, waaronder een zwaar irriterende tandartsboor. Maar de video maakte een hoop goed: Charli en Troye (of hun stuntmensen) halen gevaarlijke stunts uit met hun waterscooters.

Ladytron –‘Deadzone’

Het zesde album van Ladytron heet domweg Ladytron en verscheen alweer een tijdje geleden. ‘Deadzone’ is de laatste single. Nu neigt Ladytron sowieso altijda la naar het dystopische, maar de video ‘Deadzone’ is ronduit gruwelijk.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau