Nieuwe muziekvideo's: Harry Styles danst intiem met sexy mannen

De gay thema's vliegen je om de oren, deze week!

11 oktober 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Die Harry Styles toch… In zijn nieuwe video laat hij zich lekker bepotelen door een groep hitsige dames én heren. Verder is er nieuwe muziek van Mika (die een mooie cruising-video heeft gemaakt), is Todrick Hall weer zijn kleurrijke regenboog-zelf en danst Billie Eilish op de kop.

Harry Styles – ‘Lights Up’

Solo gaan nadat je in een succesvolle boyband hebt gezeten, is lang niet altijd een garantie voor succes. Maar het lijkt erop dat Harry Styles Robbie Williams achterna gaat. Twee jaar geleden maakte Styles een van de mooiste powerballads van dit decennium, ‘Sign Of The Times’. Nu is hij terug met een nieuwe single, met een video waarin hij intiem danst met vrouwen, en voor het eerst ook door mannen. De video is opgenomen in Mexico en het ziet er allemaal prachtig uit. De fans prijzen Harry intussen voor de 'biseksuele energie' die de video uitstraalt.

Mika – ‘Sanremo’

Eerder deze week won Mika nog een prijs als Beste Artiest tijdens de Attitude Awards in Londen. Zijn nieuwe album My Name Is Michael Holbrook is net uit, net als deze nieuwe single – die in de verte doet denken aan een Pet Shop Boys-hit. Mooi is de video in jarenvijftigstijl, waarin volop wordt gecruised in de stegen van… San Remo wellicht?

 

Joey Contreras – ‘Wild’

In de video van singer-songwriter Joey Contreras zijn acteur en zanger Antonio Cipriano en danser Tyler McKenzie te zien als liefdeskoppel. Ze voeren een passionele dans op in een loft-achtige ruimte waar we het liefst meteen in zouden willen trekken. Het lied gaat volgens Contreras over een open relatie, dus laat die twee er ook maar lekker wonen. Hoe meer zielen…

Cameron Hawton – ‘Oh Hot Damn!

Deze zanger komt uit Nashville, is gay en zingt country. Dat zie je nog niet zo vaak. Wat we ook nog niet zo vaak hebben gezien is dat dit alweer de vierde video is deze week, waarin de liefde (of de aantrekkingskracht) tussen mannen het onderwerp is. In Camerons video wordt vrolijk in een rijtje gedanst en te zien is hoe hij het warm krijgt van een van de dansers. Of nee, wel twee. Volgens de zanger is dit het eerste lied ooit dat hij schreef over seks.

Todrick Hall & Tiffany Haddish – ‘Dripeesha’

Talkshowhosts Wendy Williams en Jimmy Kimmel maken hun opwachting in de nieuwe video van Todrick Hall. Zelf is hij te zien als pittige serveerster, in full drag. Tiffany Haddish (bekend van Girls Trip en haar stem als Queen Watevra Wa’Nabi in de nieuwe LEGO Movie), is minstens net zo camp in deze heerlijk kleurrijke video. En op het eind geven ze ook nog een 'ass class'.

Halsey – ‘Graveyard’

De zésde video alweer die je als gay kunt bestempelen, het kan allemaal niet op deze week. Halsey heeft voor haar nieuwe video de Euphoria-actrice Sydney Sweeney gevraagd, als love interest. ‘Graveyard’ is de tweede single van het album Manic, dat in januari 2020 zal verschijnen.

Billie Eilish – ‘Bad Guy’

Afgelopen weekend was Billie Eilish te gast bij Saturday Night Live. Haar ‘Bad Guy’-optreden kun je thuis beter niet nadoen, want Billie danst letterlijk op het plafond. Hoe ze dit gedaan hebben? Werkelijk geen idee, maar het ziet  er spectaculair uit.

FKA Twigs – ‘Home With You’

Even dachten we dat FKA Twigs de mainstream opzocht met haar nieuwe album, maar ‘Home With You’ is weer lekker excentriek. In een druggy video volgen we de zangeres terwijl ze een feest verlaat, of was het een offerritueel?  

 

 

Charli XCX – ‘White Mercedes’

Op haar vijfde album – dat simpelweg Charli XCX heet – omarmt de zangeres allerlei queer artiesten als Troye Sivan, Christine and the Queens, Big Freedia, Pabllo Vittar, Brook Candy en Kim Petras. Op haar nieuwe single zijn die echter geen van allen te horen, maar solo is Char ook prima te pruimen. Zeker als je ziet hoe ze tekeer gaan in de video van ‘White Mercedes’.

Kim Petras, Stefflon Don, ALMA & Kash Doll – ‘How It’s Done’

De soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels-film is fantastisch. Althans, wat er tot dusver van is te horen. Eerst was er de single van Lana Del Rey, Miley Cyrus en Ariana Grande samen, ‘Don’t Call Me Angel’. Nu komt daar dit vrolijke ‘How It’s Done’ bij. Een video ontbreekt helaas nog, maar luister hier alvast naar dit kwartet.

Luke Evans – ‘Love Is A Battlefield’

Zanger Luke Evans is bekend van de verschillende musicals waarin hij te zien was. Ook speelde hij in de film Beauty and the Beast. Luke, die al jaren uit de kast is, heeft nu een album gemaakt met theatrale covers van klassiekers als U2’s ‘With Or Without You’, ‘If I Could Turn Back Time’ van Cher, ‘Always Remember Us This Way’ uit A Star Is Born en Pat Benatars ‘Love Is A Battlefield’. Die laatste is op single uitgebracht. Het resultaat is even wennen, vooral als je niet zo van de musicalmuziek bent.

Mika – ‘Tomorrow’

Tot slot: nog een keer Mika. De video van ‘Tomorrow’ is mooi in al zijn eenvoud: gewoon Mika op een podium die zijn lied zingt en verder niets.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau