Muziek op vrijdag: een nieuwe filmballade van Taylor Swift en Céline Dion eert haar overleden man

Thank God It's Friday!

15 november 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Er komt een filmversie aan van de Cats-musical. Taylor Swift schreef een nieuw lied speciaal voor de film, die rond kerst te zien zal zijn. Verder brengt Céline Dion een prachtig eerbetoon aan haar overleden man met het lied ‘Courage’. Zware kost misschien, maar er is ook lichter muzikaal vertier…

Taylor Swift – ‘Beautiful Ghosts’

Wat klinkt Taylor Swift ineens musical-achtig in deze nieuwe ballad. Niet zo gek, want het staat op de soundtrack van Cats, de bekende musical die rond kerst als film in de bioscopen verschijnt. Taylor schreef het lied samen met de meester himself, Andrew Lloyd Webber. Zelf is ze ook te zien in de film, als Bombalurina. Een video is er nog niet, maar wel een trailer, die je onder het lied te zien krijgt. Cats heeft een ware sterrencast, met onder meer Judi Dench, Ian McKellen, Idris Elba, James Corden, Jason Derulo, Jennifer Hudson en Rebel Wilson.

Céline Dion – ‘Courage’

Je hart breekt als je deze video ziet… In januari 2016 overleed de echtgenoot van Céline Dion, René Angélil, aan de gevolgen van kanker. Bijna vier jaar later eert de zangeres hem met een prachtige video in zwart/wit, en met een lied waarvan de tekst je naar de keel grijpt.

Pet Shop Boys – ‘Burning the Heater’

In januari 2020 komt Hotspot uit, het veertiende studioalbum van de Pet Shop Boys. Neil Tennant en Chris Lowe brachten in september de eerste single uit van dat album, waarop ook Years & Years-zanger Olly Alexander was te horen: ‘Dreamland’. De tweede single is een herfstig lied waarop voormalig Suede-gitarist Bernard Butler is te horen met zijn instrument.

Billie Eilish – ‘Everything I Wanted’

Bijna buitenaards zijn de kleuren in de nieuwe video van Billie Eilish. Ook de muziek lijkt van een andere planeet afkomstig. ‘Everything I Wanted’ is een heerlijk verstild nummer dat in de verte doet denken aan het eerdere werk van The XX.

Duncan Laurence – ‘Love Don’t Hate It’

We lieten je al eerder kennismaken met de nieuwe single van Duncan Laurence. Maar toen lieten we je de live-versie zien uit De Wereld Draait Door. Hier is de officiële video, die met zijn referenties aan water een logisch vervolg lijkt op ‘Arcade’.

Kiesza – ‘You’re the Best’

Met ‘Hideaway’ scoorde Kiesza in 2014 een enorme hit. Vijf jaar later heeft ze haar klassieke house-sound achter zich gelaten en kiest ze voor een geluid zoals we dat gewend zijn van Ed Sheeran en Justin Bieber tot Mabel en Dua Lipa. Niet per se heel origineel dus, maar het is een aardig liedje.

Greyson Chance – ‘Boots’

Het snoepje van de week is Greyson Chance met z’n glitterpak en z’n blote torso. Hij pakt het cowboythema lekker queer aan, en dat zien we natuurlijk graag.

Kraantje Pappie – ‘Getaway’

Geen idee waar het vandaan komt, maar we hebben een zwak voor deze man. En voor z’n papkraantje natuurlijk. ‘Getaway’ is z’n nieuwe single en er hoort een heerlijk zomerse video bij.

Blanco White – ‘Desert Days’

Deze hadden we even gemist toen-ie eind oktober uitkwam, daarom bij deze alsnog. ‘Desert Days’ klinkt precies zoals de titel doet beloven en de video zit als gegoten – want opgenomen in een woestijn. En met het model zouden we weleens in een oase willen belanden.

Brooke Candy – ‘Freak Like Me’

Samen met Toopoor zingt Brooke Candy ‘Freak Like Me’. De video valt vergeleken met andere video’s van Brooke nog wel mee, wat betreft freakiness.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau