Netflix bevestigt tweede seizoen van Special, over een gay man met een lichte beperking

Bekijk de trailer van seizoen één

Leestijd: < 1 min

Special was het afgelopen jaar een sluimerhit op Netflix. Deze serie is gebaseerd op het leven van Ryan O’Connell. Ryan is gay en heeft een lichte beperking, een uniek gegeven voor een tv-serie. Netflix heeft nu een tweede seizoen aangekondigd.

Het aanbod van Netflix is zo enorm groot dat sommige series niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Hoewel we hier vaker over Special hebben geschreven, kan het zomaar zijn dat deze serie ook aan jouw aandacht is ontsnapt. Zoek daarom vooral seizoen één maar eens op, onder aan dit artikel vind je de trailer.

Pamflet
Ryan O’Connell schreef een boek over zijn lichte hersenbeschadiging, dat deels een autobiografie is en deels een pamflet waarin hij zich uitspreekt over de manier waarop nog altijd wordt aangekeken tegen mensen met een lichte beperking. Dat boek heet I’m Special en is de basis voor de tv-serie met bijna dezelfde naam, Special.

In Special speelt O’Connell zelf de hoofdrol, al is de serie niet letterlijk gebaseerd op zijn eigen leven. Special werd geproduceerd door Jim Parsons, bekend van The Normal Heart en The Big Bang Theory. Het eerste seizoen werd lovend ontvangen en kreeg drie Emmy-nominaties.

Trailer
In een reactie zegt O’Connell dat hij hoopt dat Special de deur opent voor andere series waarin mensen met een beperking te zien zullen zijn. Wanneer seizoen twee van start gaat, is nog niet bekend. Hier de trailer van seizoen één.

Powered by Labrador CMS