Het aanbod van Netflix is zo enorm groot dat sommige series niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Hoewel we hier vaker over Special hebben geschreven, kan het zomaar zijn dat deze serie ook aan jouw aandacht is ontsnapt. Zoek daarom vooral seizoen één maar eens op, onder aan dit artikel vind je de trailer.

Pamflet
Ryan O’Connell schreef een boek over zijn lichte hersenbeschadiging, dat deels een autobiografie is en deels een pamflet waarin hij zich uitspreekt over de manier waarop nog altijd wordt aangekeken tegen mensen met een lichte beperking. Dat boek heet I’m Special en is de basis voor de tv-serie met bijna dezelfde naam, Special.

In Special speelt O’Connell zelf de hoofdrol, al is de serie niet letterlijk gebaseerd op zijn eigen leven. Special werd geproduceerd door Jim Parsons, bekend van The Normal Heart en The Big Bang Theory. Het eerste seizoen werd lovend ontvangen en kreeg drie Emmy-nominaties.

Trailer
In een reactie zegt O’Connell dat hij hoopt dat Special de deur opent voor andere series waarin mensen met een beperking te zien zullen zijn. Wanneer seizoen twee van start gaat, is nog niet bekend. Hier de trailer van seizoen één.