Koning Willem-Alexander wint Out Media Award 2019

Zijne Majesteit steunt seksuele minderheden

18 december 2019, Winq redactie, 2 minuten

Bescherm de rechten van seksuele minderheden. Met die boodschap sprak koning Willem-Alexander eind september wereldleiders toe. Hiervoor verdient Zijne Majesteit de Out Media Award 2019.

Zoals ieder jaar reikt de Europese tv-zender voor gays en open-minded kijkers OUTtv de Out Media Award uit aan een bekende persoon die zich positief heeft uitgesproken over de LHBTQ-gemeenschap.

Lola
Eerder deze week werd bekend dat de Vlaamse dragqueen Lola de Belgische award in de wacht had gesleept. Nu komt daar de bekendmaking van de Nederlandse winnaar bij: koning Willem-Alexander.

Meer dan 3.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit en met meer dan 2.000 voorkeursstemmen is de koning verkozen tot de meest LHBTQ-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2019.

Positief geluid
Eind september sprak Willem-Alexander wereldleiders toe tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties. Hij had een belangrijke boodschap: bescherm de rechten van seksuele minderheden.

Aangezien deze rechten wereldwijd onder druk staan en LHBT+’ers in landen als Polen, Hongarije en de Verenigde Staten vanuit de overheid worden gediscrimineerd, is het belangrijk dat er tijdens de VN-top een positief geluid te horen was.

Bedankje
OUTtv heeft vorige maand aan het Koninklijk Huis laten weten dat de koning de award heeft gewonnen. Per brief heeft een persoonlijk adviseur namens de koning een bedankje gestuurd.

Out Media Award

De OUT Media Award werd in 2014 in het leven geroepen om televisie- en mediapersoonlijkheden aan te sporen een ambassadeur te zijn voor de LHBTQ-gemeenschap.

“Met de OUT Media Award willen we thema’s zoals homo- en transseksualiteit maatschappelijk normaliseren en daar heeft de Koning dit jaar zeker aan meegeholpen,” aldus OUTtv.

Beeld: RVD - Erwin Olaf

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau