Breaking: Jeangu Macrooy is Nederlandse inzending Songfestival

Duncan krijgt waardige opvolger

09 januari 2020, Winq redactie, 2 minuten

De 27-jarige Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland dit jaar op het Songfestival. Dat bevestigt de selectiecommissie in het nieuwe AVROTROS-programma Humberto op NPO Radio 1. 

"We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidens is", aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. We zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

"Ik voel me onbeschrijflijk vereerd!", reageert Jeangu. "Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let's go!"

EenVandaag zendt op vrijdag 10 januari een portret uit over de zanger, waarbij hij een eerste reactie geeft op zijn deelname.

High On You
Jeangu Macrooys debuutalbum High On You ontving zeer lovende kritieken. Ook zijn tweede album Horizon, dat vorig jaar verscheen, kon rekenen op goede recensies. Hij ontving zelfs een Edison-nominatie in de categorie beste nieuwkomer.

In mei neemt hij het stokje over van Duncan Laurence, die vorig jaar Nederland voor het eerst sinds 1975 aan de winst hielp. Daarmee is Nederland dit jaar automatisch door naar de finale op 16 mei in de Rotterdamse Ahoy.

Rauw en eclectisch
Jeangu brak door bij het grote publiek met zijn goedlachse attitude en swingende soul, maar met zijn tweede album sloeg hij een rauwere, meer eclectische weg in. "Het nieuwe album gaat over mijn minder lieve kant. Het is sexyer, sensueler en uitdagender", zei haar daar destijds over in een interview met Winq.

Fotografie: Brigitte Vincken / Styling: Clyde Semmoh / Grooming: Jurgen Carper

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau