Bekijk nu de korte film 'Hey You' over een Grindr hookup

Die heel erg fout afloopt

14 januari 2020, Winq redactie, 6 minuten

Hoeveel weten we van de mannen waarmee we afspreken?

Dat is de vraag die filmmaker Jared Watmuff ons voorlegt in de korte film Hey You. Een film die vol lof wordt ontvangen en nu al prijzen heeft gewonnne. Het lukt Jared met zijn film de gevaren van online dating bloot te leggen. 

Noel Samuels en Dmitry Spodobaev spelen de hoofdrol in de vier minuten durende film Hey You. De film volgt een Grindr-date van de mannen.
En als je denkt dat ze gewoon een date hebben, neemt de film een bizarre wending. Om kippenvel van te krijgen. 

De gebeurtenis in deze film is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De maker van de film heeft dat gedaan nadat hij hoorde over homo’s die werden opgejaagd en vastgezet, soms zelfs vermoord, door Tsjetsjeense autoriteiten. Enkelen werden via datingapps als Grindr in de val gelokt. 

“Het lijkt absurd en abstract”, zegt filmmaker Jared Watmuff daarover. in een interview met Attitude. “En het geeft aan dat onze rechten en vrijheden niet gegarandeerd zijn. Daar moeten we voor blijven vechten.”

Reactie Grindr

Dat Grindr een instrument is om homo’s op te sporen, zei Jack Harrison-Quintana, oud-directeur van Grindr, in 2017. “We willen ervoor zorgen dat mensen voorzichtiger zijn. We weten dat de politie onder druk staat om mensen te arresteren en dat doen ze op alle mogelijke manieren.”

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau