Kijken: Nikkie de Jager te gast in de talkshow van Ellen

"Is dit echt? Wil je me even knijpen?"

Leestijd: < 1 min

Nikkie de Jager heeft wereldwijd heel wat tongen losgemaakt. Gisteren was ze te gast in de talkshow van Ellen DeGeneres om te vertellen waarom ze juist nu over haar transitie heeft verteld.

Vorige week bracht Nikkie de Jager via haar YouTube-kanaal Nikkie Tutorials naar buiten dat ze een transgender vrouw is. Ze zag zich daartoe gedwongen omdat ze werd gechanteerd door een man die ze niet nader bij naam noemt.

Plot twist
Aan Ellen vertelt Nikkie hoe snel het is gegaan, nadat ze de talkshowhost eerst even vroeg om haar te knijpen om zeker te weten dat ze er echt zit. De man die haar chanteerde, gaf haar 24 uur om een einde te maken aan de leugens, zoals hij het noemde. Deed ze dat niet, dan zou hij haar leven verwoesten. “Plot twist: dat is dus niet gebeurd”, vertelt De Jager lachend.

Van Ariana Grande tot Kim Kardashian, veel mensen met wie De Jager heeft samengewerkt liet online of via social media weten haar te steunen. Voor Winq schreef Mounir Samuel een column over de situatie waarin De Jager zich ongevraagd ineens bevond.

Miljoenenpubliek
Nu heeft De Jager haar verhaal nogmaals wereldkundig gemaakt aan een miljoenenpubliek. Hier onder een fragment uit het interview van Ellen met Nikkie de Jager.

Powered by Labrador CMS