Kijktip: een docu over dragqueen Patty Pam Pam en haar tweelingbroer

Bekijk de documentaire nu online

Leestijd: 8 minuten - door Winq redactie op 29 januari 2020

Pieter Roberts is een graag geziene gast in het Amsterdamse nachtleven, waar hij in de huid kruipt van zijn alter ego Patty Pam Pam. Zijn broer Paul woont in Limburg en leeft zich in zijn vrije tijd uit in het schuttersgilde. De verschillen tussen de twee broers kunnen haast niet groter zijn. Het levert mooie beelden op voor een documentaire.

Petrus & Paulus is de naam van een documentaire over de tweelingbroers Pieter en Paul Roberts. Hij is gemaakt door Sander Selen en Tom Doesborg en heeft als ondertitel ’t Zelfde mer toch angers’ gekregen. Dat is Limburgs voor ‘hetzelfde, maar toch anders’.

En dat is precies de kern waarom het draait in deze documentaire: de tweelingbroers hebben hun levens op totaal verschillende wijze ingericht. Terwijl Pieter de uitbundige scene van Amsterdam opluistert als Patty Pam Pam, is Paul in Limburg blijven wonen, waar hij in de traditionele schutterswereld zijn hobby heeft gevonden.

Petrus & Paulus schetst een fraai portret van de twee broers, aan de hand van interviews met de heren zelf, sfeerbeelden en gesprekken met direct betrokkenen in hun levens.

De documentaire is gemaakt voor Omroep Limburg en staat nu online. Hier de beelden!

Lees ook Big in a wig: Patty Pampam

Foto: Dario & Misja

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 102

Deze keer: queer in tijden van corona

Neem een abonnement

Geef cadeau