Muziek op vrijdag: een zwoele Ricky Martin en Netta covert Dua Lipa

Thank God It's Friday!

31 januari 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Hoewel het niet bepaald een koude januari was, kunnen we hoe dan ook wel wat warmte gebruiken. En laat Ricky Martin nou net in standje ‘hot’ staan met zijn ‘Tiburones’. Verder zingt Netta ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa en zijn er nieuwe video’s van Eefje de Visser, La Roux en Tame Impala. Let ook even op de nieuwe van Mahmood…

Ricky Martin – ‘Tiburones’

Deze fraaie Spaanstalige ballad van Ricky Martin bevat een video met een boodschap. En met een baard. Hoe ouder hij wordt, hoe fraaier Rick eruit gaat zien.

Mahmood – ‘Rapide’

Vorig jaar werd Alessandro Mahmoud tweede bij het Eurovisie Songfestival. De 26-jarige zanger uit Milaan kwam met het lied ‘Soldi’, dat ongeveer drie keer zoveel werd gestreamd als dat van de winnaar: ‘Arcade’ van Duncan Laurence. Mahmood, zoals zijn artiestennaam luidt, is Italiaans-Egyptisch. De video ‘Rapide’ is mooi, zeker vanaf 1m38s.

Hayley Williams – ‘Leave It Alone’

Ze is zangeres en toetsenist in de rockband Paramore, maar gaat nu solo. Een verstild liedje is ‘Leave It Alone’, met een video waarin ze haar lichaam heeft veranderd in een levend kunstwerk. Doet in de verte een beetje denken aan de beelden uit ‘Lullaby’ van The Cure.

Netta – ‘Don’t Start Now’

Kijk eens hoe Netta haar eigen stem samplet in deze cover van Dua Lipa. Die scoorde er een discohit mee, terwijl Netta er een electroballad van maakt die is opgebouwd uit alleen haar stem. Maar om dit nou a capella te noemen? Ja, waarom ook eigenlijk niet. Electroacapella.

La Roux – ‘Automatic Driver’

Op 7 februari komt La Roux’ nieuwe album uit, Supervision. Hier lijkt ze verdwaalt in zowel Miami als een computerspel dat zich afspeelt op een golfbaan. Het lied zelf is een beetje nihilistisch. Nee, eenvoudig.

Eefje de Visser – ‘Oh’

Niet ‘oh’, maar ‘OOOOOOHHHHHH!!!!!!’ Eigenlijk is dat voldoende om het lied van Eefje de Visser te omschrijven. Bovendien geeft ze in de video zelf al een behoorlijke inleiding, dus hoeven we dat hier niet nog eens te doen.

Bon Iver – ‘Naeem’

Voor zijn album i,i kreeg Bon Iver een Grammy-nominatie, maar de prijs ging uiteindelijk naar Billie Eilish. Toch had i,i best mogen winnen. Wat een prachtige muziek. En op de een of andere manier werkt de video zwaar op het gemoed. 

Sega Bodega – ‘Salv Goes To Hollywood’

Sega Bodega komt uit Glasgow, Schotland, en doet het zowel leuk op een wc als op een hometrainer, zoals je kunt zien in deze video. We krijgen hier een beetje Die Antwoord-vibes bij. En we moeten denken aan Rivella: lekker, maar ook een beetje vreemd.

Aaron Porter – ‘Expectations’

In onze dinsdag-rubriek hadden we de afgelopen keer vijf disco-acts die bol stonden van de glitters. Aaron had er – uiterlijk gezien – zo tussen gepast met z’n glimmende dreads, z’n torso vol kettingen en andere sieraden. BBC zette hem vorig jaar op de ‘hot list of the best LGHBTQ artists of 2019’. En terecht.

Tame Impala – ‘Lost In Yesterday’

Op 14 februari verschijnt The Slow Rush, het vierde album van Tame Impala. De video is lekker retro en is gemaakt met een ouderwetse camcorder. Het decor: een bruiloft. Een beetje een treurige bruiloft is het wel, maar de muziek past daar dan weer juist heel goed bij.

Adam Roberts – ‘Undercover Romance’

Momenteel toert Adam Roberts door de States met Miss Saigon, de bekende musical. Intussen dropte hij deze video, waarin hij zijn danstalent laat zien. Zijn mannelijke tegenspeler, met wie hij in een theatraal dansgevecht verwikkeld raakt, mag er ook zijn.

Tove Lo – ‘Are U Gonna Tell Her?’

Lekker bubbly, de nieuwe single van Tove Lo. Lekker underground ook, de club waarin de video met dit liefdesverhaaltje zich afspeelt.

Dua Lipa – ‘Physical’

O, was dit maar een cover van die hit van Olivia Newton-John! Maar nee, Dua Lipa heeft een totaal ander lied uitgebracht met die titel. Ook leuk hoor. De video bevat fraaie animaties.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau