Het nieuwe nummer van Winq is uit!

Dit staat er allemaal in

21 februari 2020, Jaap Bartelds, 4 minuten

In de nieuwe editie van Winq lees je alles over de Diversity Awards, die we op 20 februari uitreikten aan vijf strijders en rolmodellen, als beloning voor hun inspanningen voor de LHBTQ-gemeenschap. Verder lees je een uitgebreid interview met de ambitieuze Splinter Chabot en portretteerden we mannen met een visuele beperking. Maar er is meer…

Winq presenteert: de Diversity Awards 2020

Op donderdag 20 februari reikten we in hotel Legend The Grand in Amsterdam voor de tweede keer de Winq Diversity Awards uit. Deze strijders en rolmodellen ontvingen een prijs voor hun inspanningen, in vijf categorieën. In het nieuwe magazine legden we ze vast in een fraaie portretserie. Tipje van de sluier: de jongste winnaar is achttien jaar en heeft nu al veel betekend voor de LHBTQ-gemeenschap...

Up & coming: Sami Outalbali

Fransman Sami Outalbali maakte begin dit jaar zijn Britse debuut in de Netflix-hit Sex Education als de mysterieuze Rahim, de nieuwe crush van de hilarische Eric (Ncuti Gatwa). In de serie is Sami, naast een lust voor het oog, een volleerd docent in de edele kunst van de mannenseks. Maak kennis met deze geweldige acteur.

Sami Outalbali
Fotografie: Jenny Brough

Happy Couple: Marco en Tom

Tom (27) en Marco (36) ontmoetten elkaar bij een feestje in Amsterdam,  F*cking Pop Queers. Tom vond Marco best kil overkomen, vertelt hij aan Winq. Een eerste romantische avond eindigde voor die begon: met een teleurstelling dat die niet doorging. Maar nu zijn ze als nog een setje en vertellen ze openhartig over hun relatie.

Happy Couple

‘Nederland is ons vergeten’

De Moluks-Nederlandse gemeenschap is hecht, gastvrij en wordt vaak verkeerd begrepen. Drie ‘Homolukkers’ vertellen over hun roots, identiteit en onwetendheid binnen de LHBTQ-gemeenschap. Marketingmanager Maurice: “Ik moet heel vaak uitleggen waar de Molukken liggen.”

Fotografie: Henri Verhoef

Minister in de maak: Splinter Chabot

Het begon met kleine media-optredens als ‘zoon van’ en eindigde vooralsnog in het politieke interview-programma Splinter in de politiek. Splinter Chabot (23) weet nog niet wat hij wil met zijn leven – zelf ooit premier worden, behoort in ieder geval niet tot de ambities. Maar het kan verkeren. " Ik zou graag een Sims-poppetje willen zijn. In dat computerspel kun je alle beroepen uitoefenen." Een interview met een man die barst van de energie.

Splinter Chabot
Fotografie: Meis en Jip

‘Mijn man weet niets van mijn rubberfetisj’

Sinds Rudi (55) voor het eerst rubber aantrok, kan hij niet meer zonder. Zijn man, waarmee hij al meer dan twintig jaar getrouwd is, weet van niets. “Zodra hij de deur achter zich dichttrekt, hijs ik me in mijn pak.” 

Zien en gezien worden

Vijf mannen met een visuele beperking vertellen in Winq over hun leven en liefde. Een van die mannen is Driss, die Maatschappelijke Zorg studeert in Amsterdam. Hij heeft Ushersyndroom type 2b en is doof geboren, is nachtblind en heeft een beperkt gezichtsveld. “Wanneer ik daar aangeef dat ik doof ben, beginnen mannen soms alleen maar harder in mijn oor te tetteren.”

Fotografie: Armando Branco

Reisreportage: Thailand verwelkomt de regenboogfamilie met open armen

Iedereen met een beetje reiservaring kan weten dat Thailand een van die landen is waar mensen van de regenboogfamilie gemakkelijk rond kunnen reizen. Dat is niet per se omdat het land zo gay friendly is, maar de eeuwenoude Thaise cultuur noopt de bevolking om zich niet erg met anderen te bemoeien. Winq dompelde zich onder in de Thaise gebruiken en vroeg zich af wanneer het mogelijk wordt om te trouwen in dit Aziatische land.

RWANDA: ZILVERRUGGEN EN VERZOENINGSPOLITIEK

Rwanda is schoon, georganiseerd, en veilig. Gorilla’s en chimpansees zijn de grote publiekstrekkers en in tegenstelling tot de omringende landen is homoseksualiteit er niet illegaal. Toch maakt de strikte politiek van verzoening en eenheid het leven voor LHBTQ'S er niet makkelijker op. De keerzijde is dat er voor dissidente stemmen, waaronder die van LHBTQ-activisten, geen plek is. Winq reisde af naar het Afrikaanse land om zelf te ondervinden hoe is het is gesteld met de LHBTQ-rechten. 
 

Fotografie: Jurriaan Teulings

5x Bauhaus-design - een dikke eeuw invloed

Vijf wonderlijke ontwerpen uit de roemruchte geschiedenis van een van Duitslands meest invloedrijke ontwerpstromingen.

ELECTRICA SALSA

Nog nooit werden er in ons land zo veel elektrische auto’s verkocht als aan het einde van 2019. Prachtig natuurlijk, hoe de Nederlandse automobilist begaan is met het klimaat en zijn bijdrage wil leveren aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Winq zette de laatste elektrische autotrends voor je op een rijtje.

VERTROUWD MAAR COMPLEET ANDERS

Al sinds 1994 scoren Sam Bettens en Sams broer Gert hits als rockband K’s Choice. Met K’s Choice-bandleden Reinout Swinnen en Wim van der Westen, maar zónder broer Gert, vormt Sam nu de nieuwe band Rex Rebel. Op 28 februari verschijnt hun debuutalbum en een week later staan ze in een uitverkocht Paradiso. “Sinds mijn transitie voel ik veel meer de noodzaak om dingen te zeggen zoals ze zijn.” 

Fotografie: Frank Clauwers

Eten en drinken: verrassend lichte winterkost uit Oekraïne

Bij Oekraïne denk je aan Russische winters met borsjt, ganzenreuzel en andere zwaar op de maag liggende zaken. Jammer, want het land heeft juist een fijn, zacht klimaat en daardoor een fantastische keuken, die een bezoek aan Kiev, Odessa en tussenliggende natuurgebieden tot een ware culinaire pelgrimage maken.

ARE YOU SURE YOU ARE STRAIGHT, ROB DEKAY?

De 33-jarige Rob Dekay maakt countrypop en beleefde dit jaar allerlei avonturen in China, tijdens zijn deelname aan Wie is de mol?. Vanaf 11 april gaat Rob op clubtour door Nederland. We vroegen deze woest aantrekkelijke zanger: are you sure you’re straight?

Fotografie: Rens Dekker

Nu Cadeau Bij Een Abonnement Op Winq: Skullcandy Sesh True Wireless Earbuds t.w.v. € 49,99

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app. Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 29,95 in plaats van € 94,99. Dat is in totaal een korting van 69%.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau