Durf jij het aan om een week lang vlees over te slaan? Met de recepten die we je deze week voorschotelen, moet dat zeker lukken. Met deze heerlijke Oosterse maaltijd kom jij de week wel door.

Gisteren maakten we vega fajita wraps met groenten en pecannoten. Vandaag: Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst. Het vegetarische aanbod is de laatste jaren zo gegroeid dat er voor elk vleesproduct wel een vegetarische variant te vinden is! Vervang gehakt bijvoorbeeld eens door vegetarisch gehakt van Quorn.

Ingrediënten
300 g basmatirijst
300 g Quorn fijngehakt
2 Shanghai paksoi
4 bosui
1 limoen, het sap
15 g koriander
15 g platte peterselie
15 g munt
2 teentjes knoflook, geperst
5 cm gember, geraspt en in fijne reepjes gesneden
2 el sojasaus
2 tl honing
2 tl Chinese 5 spice kruiden
1 tl sesamolie
zonnebloemolie
peper en zout

Bereidingswijze
1. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

2. Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en verwijder de steeltjes van de kruiden. Snijd de bosui fijn en houd een derde apart voor het garneren.

3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en voeg het fijngehakt samen met de knoflook en gember toe aan de pan en roerbak het geheel 2 minuten op hoog vuur.

4. Voeg het limoensap, de sojasaus, honing, Chinese 5 spice kruiden en sesamolie toe aan de pan en roer alles goed door zodat het gehakt de smaak van de kruiden kan opnemen. Voeg ook de Shanghai paksoi en bosui toe aan de pan en roerbak het geheel nog 5 minuten. Proef, en breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer het crispy gehakt samen met de basmatirijst en de verse kruiden en garneer met de achtergehouden bosui.