Durf jij het aan om een week lang vlees over te slaan? Met de recepten die we je deze week voorschotelen, moet dat zeker lukken. Je verwacht het niet, maar dit recept met ‘vissticks’ van Quorn is zelfs helemaal vegan.

Gisteren maakten we Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst. Vandaag: traybake met fish-free sticks en kleurrijke groenten.

Ingrediënten
600 g wortels (in alle kleuren van de regenboog)
500 g krieltjes
350 g groene asperges
200 g Quorn fish-free sticks
5 g bieslook, fijngesneden
5 g dille, fijngesneden
200 ml sojayoghurt, ongezoet
3 tl extra vierge olijfolie
1 tl mosterd
1 citroen, alleen het sap
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. 

2. Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges, halveer grotere krieltjes en verwijder de schil van de wortels.

3. Verdeel de wortels en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de groenten 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de geroosterde groenten uit de oven en verdeel ook de fish-free sticks en groene asperges over de bakplaat. Zet dit nog 15 minuten in de oven.

4. Maak ondertussen de plantaardige yoghurt-kruidendressing door de sojayoghurt, extra vierge olijfolie, mosterd en citroensap door elkaar te roeren. Voeg de fijngesneden bieslook en dille toe, proef en breng de yoghurt-kruidendressing op smaak met zout en peper.

5. Haal de traybake met groenten en fish-free sticks uit de oven en serveer met de plantaardige yoghurt-kruidendressing.