Gisteren gaven de collega’s van Winq hun eerste film- en serietips. Een daarvan was Tiger King, een zevendelige documentaireserie van Netflix over de voor velen onbekende wereld van de wildedierenhandel. Dat het er niet bepaald fris aan toegaat, is dan ook een understatement.

Gestoord
Hoe verder de serie vordert, hoe gestoorder alles wordt. De een loopt rond op beenprotheses nadat hij is aangevallen door een tijger, de ander heeft een afgebeten arm, en dan is er de hoofdrolspeler Joe Exotic, die behalve een tijgerimperium werkt aan een carrière als countryzanger én ook nog een gooi doet naar het presidentschap. Met toegeknepen ogen ziet hij er zelfs een beetje uit als Donald Trump onder invloed van crystal meth, een drug die in de serie dan ook gretig gebruikt wordt.

Gerucht
Maar het ergste is het gesol met wilde dieren. Of nee, de plannen die Joe Exotic beraamt om zijn rivale Carole Baskin dwars te zitten. Zo blijft hij keer op keer het gerucht voeden dat zij haar man – die al jaren is vermist – aan haar tijgers heeft gevoerd. Momenteel zit Joe een straf uit van 22 jaar, die alles te maken heeft met het plan om Baskin definitief uit de weg te ruimen. Hoe, dat kun je het beste zelf bekijken in Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Je weet niet wat je ziet.

Ongeloofwaardig
Als iemand op het idee was gekomen om een fictieve tv-serie te maken van het verhaal van Tiger King, had iedereen gezegd: niet doen, dit is totaal ongeloofwaardig. Maar alles in Tiger King is dus echt gebeurd, en dus komt er nu alsnog een verfilming.

Podcast
Volgens TV-Line is de serie niet per se gebaseerd op de documentaireserie, maar op een eerder uitgezonden podcast van Wondery. Saturday Night Live-komiek Kate McKinnon is alvast gecast voor de rol van Carole Baskin. Wie Joe Exotic moet gaan spelen, is nog niet bekendgemaakt. Maar we zullen zien, want dit smaakt naar meer.