Nog meer kijktips: deze films en series raden wij je aan

De collega's van Winq kijken dit het liefst - deel twee

Leestijd: 8 minuten - door Winq redactie op 08 april 2020

Corona zorgt er nog steeds voor dat we binnen moeten blijven, en dat zal nog wel even duren. Met deze tips hoef je je niet te vervelen, van een docu over de avonturen op een gay cruiseschip tot het laatste seizoen van Ozark, en acht andere aanraders. Enjoy!

Making The Cut (Prime Video)

Heidi Klum en Tim Gunn zijn terug. Deze Project Runway-imitatie is beter dan het origineel, alleen al omdat Heidi hysterischer dan ooit is en Tim al in de eerste aflevering drie keer huilt om niets! Ook de deelnemers zijn al iets verder in hun carrière en skills dan bij Runway. Als klap op de vuurpijl is Naomi Campbell één van de juryleden, die in haar aankondiging o.a. 'activiste' wordt genoemd! Uit woede je mobieltje tegen je assistente gooien, dat is ergens toch een actieve handeling. (Martijn Tulp)

Ozark (Netflix)

Financieel adviseur Marty Byrde (Jason Batemen) en zijn vrouw Wendy Byrde (Laura Linney) lijken voor de buitenwereld het perfecte stel, in werkelijkheid zijn ze al lang niet meer gelukkig met elkaar. Byrde is een genie in zijn werk en dat wordt al snel opgemerkt door een drugskartel. Zij zorgen ervoor dat Byrde met zijn gezin naar de Ozarks in Missouri verhuist om daar binnen vijf jaar vijfhonderd miljoen dollar wit te wassen. De schitterende omgeving van de Ozarks en de spannende verhaallijn zorgen voor een zeer spannende serie waarnaar je wilt blijven kijken. Vooral mooi om te zien is dat gaandeweg de afleveringen de vrouwen in de serie een steeds grotere rol gaan vervullen. Seizoen drie staat sinds kort online. (Suzanne Mensen)

After Life (Netflix)

Eigenlijk is alles met Ricky Gervais leuk. Zelfs als er iemand dood gaat, zoals in deze serie zijn vrouw. Hoe hij hiermee omgaat? Door vanaf haar dood gewoon altijd alles recht voor zijn raap te zeggen waar het op staat. En daar gáán al z’n vrienden en collega’s. (Edwin Reinerie)

Master of None (Netflix)

De hoofdrolspeler (Aziz Ansari) ligt onder me too-vuur, maar deze serie was toch wel erg grappig, en geeft een mooi inkijkje in het leven van een eigentijdse stadse jongen die vooral worstelt met relaties en er bijzondere vrienden op na houdt. (Edwin Hanssen)

Succession (HBO, via Ziggo Movies & Series)

Vader is een zeer succesvolle mediatycoon die zijn imperium bewaakt als een leeuw. Maar hij gaat niet snel genoeg met de tijd mee, dus strijden zijn drie kinderen op geheel eigen wijze om de overname. Een fictieve kijk in de decadente levens van de superrijken die zich het liefst per helikopter naar hun jachten begeven en elkaar onder invloed van drank en drugs de tent uitvechten. (Jaap Bartelds)

Agent Hamilton (NPO start & LumiereSeries)

Zweedse James Bond, die onze Scandinavische buren moet redden van het gevaar. Vermakelijk en voor mij persoonlijk een goede manier om mijn Zweeds een beetje bij te houden. (Thomas van Huissteden)

Dreamboat (Netflix)

Fascinerende documentaire over het geile reilen en zeilen op een cruiseschip vol homoseksuele mannen. We volgen vijf passagiers van verschillende nationaliteiten die met dit spannende uitstapje hun dagelijkse realiteit een weekje ontvluchten. Uiteindelijk hopen ze er vooral liefde en genegenheid te vinden – met wisselend succes. (Martijn Kamphorst)

Good Girls

Drie voorstedelijke moeders orkestreren een overval op een plaatselijke supermarkt om financieel uit het slop te komen en onafhankelijk te worden. En dat doen ze samen. Heerlijke serie en een geweldige cast! Ik ben verliefd op Beth. (Jasper Koekoek)

Anne+ (NPO Start Plus)

Ja deze kennen we natuurlijk en vind ik ook heerlijk om naar te kijken of terug te kijken. Even 25 minuten in het leven van Anne en haar eigen helemaal niet zo grote 'problemen'. Hier de trailer, en lees ook even het interview dat Winq had met de makers van Anne+. (Roos Aaldering)

The Restaurant (Netflix, LumiereSeries)

Grote veranderingen in een Stockholms familierestaurant na de Tweede Wereldoorlog, als tradities en klassenverschillen verdwijnen en er een nieuwe generatie opstaat. Hoe gaan de verschillende generaties daar mee om? Er staan inmiddels twee seizoenen op Netflix. Het derde seizoen trapt af in 1968 en staat exclusief op LumiereSeries. (Sandra Tielenburg)

Meer kijktips?
Klik hier voor deel één met nóg tien aanraders van de mensen van Winq.

Vier thuis Pride met de Winq Pride Box

Dit jaar zijn er geen uitbundige Pride-feesten, maar door jezelf deze stampvolle Winq Pride Box (t.w.v. ruim 230 euro) cadeau te doen, is het toch nog bal! Wees snel, want de voorraad is beperkt.

Klik hier om de Winq Pride Box te bestellen.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 103

Deze keer: een speciale Pride-editie

Neem een abonnement

Geef cadeau