Muziek op vrijdag: Robbie Williams zingt ‘Coronaoke’-versie van ‘Staying Alive’

Thank God It's Friday!

10 april 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Steeds meer artiesten spelen vanuit hun thuissituatie in op de coronacrisis. Robbie Williams streamde zichzelf terwijl hij met een hoge falsetstem meezingt met de Bee Gees-hit ‘Staying Alive’. Zangeres Beth Hart komt met een nieuw video voor haar lied genaamd ‘No Place Like Home’ en dan duikt er ook nog iets van t.A.T.u. op uit 2014. Maar er is meer…

Robbie Williams - 'Staying Alive'

Oké, echt heel mooi is het niet en Robbie Williams zal de dames van O'G3NE niet naar de kroon steken met deze cover, maar het is grappig om te zien hoe de zanger zijn best doet de hoge noten te halen van deze Bee Gees-klassieker. Het gaat immers om de boodschap: blijf gezond, of in ieder geval in leven.

The Irrepressibles – ‘Let Go’

Altijd bijzonder, de muziek van The Irrepressibles. Eerder deze week deelden we de Röyksopp-remix nog van hun prachtige lied uit 2012, ‘In This Shirt’. Toen wisten we al dat we deze video vandaag zouden meenemen in het overzicht. ‘Let Go’ is een stuk impressionistischer dan ‘In This Shirt’, maar wederom een kunstwerk op zich.

Beth Hart – No place like home

Zangeres Beth Hart nam een aantal jaren geleden dit prachtige lied op. Nu heeft ze een video uitgebracht met foto’s en filmpjes van mensen die er thuis het beste van maken, afgewisseld met beelden van zichzelf achter de piano. Het is hartverwarmend en ontroerend tegelijk, want inderdaad: op dit moment is er no place like home.

Perfume Genius – ‘On The Floor’

Dit is officieel een lyric video, maar in het filmpje zien we de zanger kunstzinnig over de grond kronkelen. Van het album Set My Heart On Fire Immediately, dat uitkomt op 15 mei 2020.

The Weeknd – ‘Until I Bleed Out’

Wie bedenkt dat je nieuwe imago bestaat uit het permanent rondlopen met een pleister op je neus en bloedende ogen, is geniaal óf krankzinnig. Het is in ieder geval vrij vaag wat hiervan de reden is, maar het levert wederom een vrij bizarre video op.

Nicole Atkins – ‘Domino’

Geen idee waarom, maar bij dit lied en deze video gaan de gedachten automatisch richting Charlotte Gainsbourg. Leuk filmpje overigens: Nicole houdt haar qua kleurstellling matchende schoenen bij een bordje in een etalage waarop staat: ‘Make America Gay Again’.

t.A.T.u. – ‘Believe In Goodbyes’

Hun comeback in 2014 werd meteen weer de goodbye van t.A.T.u.. Er is nu een nieuwe video opgedoken van dit lied uit dat jaar. De twee dames van .t.A.T.u. zijn gebrouilleerd en de muziek lijkt niet helemaal af, maar toch leuk dat we weer even worden herinnerd aan dit Russische duo.

Isaac Dunbar – ‘Makeup Drawer’

Knallen we samen het paasweekend in met Isaac Dunbar. Zie zijn video als een queer makeup-tutorial waarin hij lekker buiten de lijntjes kleurt.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau