Gebruikers van Growlr konden, net als op Grindr, al eerder met elkaar videobellen. De app, die voornamelijk wordt gebruikt door bears en mannen die daar op vallen, heeft de primeur: sinds deze week kun je via Growlr ook live video streamen naar andere gebruikers over de hele wereld. Kijkers kunnen, net als op Instagram en Facebook, door middel van tekstberichten tijdens de streams reageren.

Omdat livestreamen via een datingapp misschien toch nét iets anders verloopt dan op Instagram, heeft de app wel een paar regels ingesteld. Zo is het niet toegestaan om op Growlr naakt te streamen, drugs te gebruiken tijdens de stream, of om te streamen terwijl je deelneemt aan het verkeer. Voor extra veiligheid is het mogelijk om kijkers van je stream te kicken en zelf te blokkeren. Je kunt zelfs een uitsmijter ('bouncer') aanstellen, die namens jou kijkers kan verwijderen.

Net als op Instagram kun je ook samen met een andere gebruiker streamen.

Geen idee meer hoe het ook alweer zit met al die termen? Bears, chasers, otters? Winq schreef er een overzichtelijk artikel over!