Corona maakt wereldwijd veel los, en dat zijn niet alleen maar nare dingen. Zo kwam de cast van de jarennegentigsitcom The Nanny bijeen om een aflevering opnieuw na te spelen vanuit hun huiskamers. Er zijn allerlei concerten te zien en een groep dragqueens speelde de Golden Girls na.

Queer As Folk
Nu is Queer As Folk aan de beurt. De van oorsprong Britse serie waarin de levens van drie gay mannen centraal stonden was geschreven door Russell T Davies en voor het eerst te zien in 1999. Na twee seizoenen was het alweer gedaan met de destijds baanbrekende serie.

In 2000 volgde een Amerikaans-Canadese variant, die vijf seizoenen lang door Showtime werd uitgezonden. Twintig jaar na de première van de Amerikaanse QAF komt er nu een reünie.

Virtuele reünie
Het gaat hierbij om een virtuele reünie, aangezien de cast van toen net als zovelen in een lockdown thuis zitten. Op 1 mei zullen ze samen te zien zijn vanuit hun eigen huiskamers, waarbij ze geld inzamelen voor LHBTQ’s die zijn geraakt door de coronacrisis. Bij een veiling geven ze allerlei Queer As Folk-memorabilia weg.

Scott Lowell, die Ted Schmidt speelde in de serie, zal fungeren als host. Acteurs die te zien zijn: Randy Harrison (Justin Taylor), Sharon Gless (Debbie Novotny), Peter Paige (Emmett Honeycutt), Michelle Clunie (Melanie Marcus), Hal Sparks (Michael Novotny) en Robert Gant (Ben Bruckner).

Centerlink
De opbrengst van de fundraiser gaat naar Centerlink, een netwerk van meer dan 250 LHBTQ-centra in de VS, Canada, China, Mexico en Australië. Centerlink zet zich in voor daklozen, ouderen en mensen met gezondheidsproblemen.

De Queer As Folk-reünie is te zien via YouTube, op 1 mei om 18:00 uur, Nederlandse tijd.