Very Vintage

The Nanny: een tv-serie die eigenlijk een ode was aan ordinaire luipaardprints

Een terugblik met bloopers, interviews, fragmenten en meer

23 april 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Er is een nieuwe video verschenen waarin Fran Drescher terugblikt op The Nanny. Of om specifieker te zijn: op de uitbundige en dikwijls excentrieke kleding die zij droeg als Fran Fine. Aanleiding genoeg om The Nanny onderwerp te maken van onze vaste Very Vintage YouTube-rubriek op donderdag.

Elke donderdag duiken we in de krochten van YouTube, waar de mooiste pareltjes verstopt zitten. Vorige week besteedden we aandacht aan Brokeback Mountain, daarvoor toverden we een oude Cher Show uit 1975 tevoorschijn, eerder brachten we een overzicht van de beste bitchfights uit Dynasty en we trapten af met de grappigste celebrity fitness video’s.

En dan nu: The Nanny
Eerst het verhaal. Nadat Fran Fine was gedumpt door haar vriend en ontslagen door haar baas, besloot ze te solliciteren als nanny bij de rijke Britse Broadway-producer Maxwell Sheffield en zijn drie kinderen Maggie, Brighton en Grace

Zes seizoenen lang is te zien hoe Fran en Maxwell om elkaar heendraaien, onder het toeziend oog van de ietwat stugge butler Niles en Maxwells self obsessed zakenpartner C.C. Babcock, die zelf een oogje op hem heeft. Een fraaie bijrol was weggelegd voor Renée Taylor als Sylvia Fine, de jiddische moeder van Fran.

Om te beginnen de theme tune
In een vrolijk animatiefilmpje was wekelijks te zien hoe Fran Fine vanuit Flushing, Queens, haar intrek nam in het huis van de Sheffields, steevast gehuld in een rode jurk met een kraag van luipaardprint.

19 grappige momenten
Waarom was The Nanny precies zo grappig? Ten eerste Fran Drescher, met haar nasale stem en haar (voor sommigen) aanstekelijke (of voor anderen) afschuwelijke lach. Verder de tegenstelling tussen de volks en posh, met aan de ene kant Fran en haar moeder en oma en aan de andere kant de Britse familie Sheffield en hun gereserveerde butler. Hier 19 grappige fragmenten.

De looks van Fran Fine
Dan waren er natuurlijk de outfits van nanny Fran Fine. Voor haar geen gemakkelijke, ruimvallende kleren die je bij een nanny zou verwachten, maar flashy, sexy maar niet per se trashy outfits. En dat gecombineerd met een enorme haardos. In de woorden van Fran Drescher zelf: Mary Poppins getransformeerd naar de nineties. Of een joodse Audrey Hepburn, als ze naar iets stijlvols moest.

De stem
We noemden net al even de stem van Fran Fine, die Fran Frescher in het echte leven ook had, maar net wat minder heftig aanzette. Sofia Vergara (Modern Family) was fan van de show en gaf een prima imitatie van Fran Fine ten beste. Dit vond de eche Fran er van.

Charles Shaughnessy deelt geheimen van The Nanny
Maxwell Sheffield was een rol van Charles Shaughnessy. Hij vertelt in dit interview over de pilot, haalt herinneringen op aan de aflevering waarin Liz Taylor en Rosie O’Donnell een gastrol hadden en onthult en passant enkele geheimen van achter de schermen.

Hoe zien de acteurs uit The Nanny er nu uit?
Een simpel toen-en-nu filmpje onthult hoe de cast van The Nanny er tegenwoordig uitziet.

Bloopers
Altijd leuk: een overzicht van de bloopers uit The Nanny. Want er ging nogal eens iets mis…

Ook Donald Trump speelde mee
En hij had een vreemd verzoek aan Fran Drescher. Hier onthult ze wat Donald Trump precies vroeg.

Wasabi
Even een random scène tussendoor: Fran eet wasabi.

Wat doet de cast van The Nanny anno 2020?
Net zagen we al hoe de Nanny-acteurs er tegenwoordig uitzien. Maar wat zijn ze 26 jaar na het begin van de sitcom aan het doen?

Hoogtepunten
Hier nog eens tien topmomenten uit de serie, die uit zes seizoenen bestond en liep van 1993 tot en met 1999. In totaal zijn er 146 afleveringen uitgezonden.

The Nanny: een reünie in quarantaine
Tot slot een leuke geste van de cast van The Nanny: speciaal voor alle fans kwamen ze nog één keer bij elkaar om een aflevering na te spelen. Of nou ja, bij elkaar: ze doen hun table read allemaal vanuit hun eigen huis, want ze zitten allemaal in thuisisolatie vanwege het coronavirus.

Bonus: alle afleveringen staan op YouTube!
Je weet nooit hoe lang zoiets blijft staan, maar vooralsnog staan alle afleveringen van The Nanny op YouTube. Klik hier om ze - in willekeurige volgorde - af te spelen.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau