Muziek op vrijdag: OG3NE doet Disney en Billy Porter gaat op de emotionele toer

Thank God It's Friday!

Leestijd: 8 minuten - door Jaap Bartelds op 01 mei 2020

Daar zijn ze weer, de gezusters OG3NE. Deze week nemen ze het repertoire van Disney onder de loep in een quarantainemedley. Billy Porter covert een bekende soulclassic en heeft een boodschap. Verder is Ibizalieveling Inna terug. Maar er is meer…

Billy Porter – ‘For What’s It Worth’

Aangezien Billy Porter liever niet wil dat we na vier jaar Trump nog eens eenzelfde periode opgescheept komen te zitten met die oranje liegsmurf, heeft hij een lied opgenomen waarmee hij mensen wil aansporen om te gaan stemmen. Het is een cover van ‘For What’s It Worth’, dat oorspronkelijk werd gezongen door Buffalo Springfield. In de versie van Billy is het ineens een swingende soultrack geworden.

Sam Smith & Demi Lovato – ‘I’m Ready’

‘I’m Ready’ is het themalied van de Queer Olympics. Daar was al een video bij gemaakt, maar nu is een vriend van Sam, een zekere Jake Wilson, aan de slag gegaan met het nummer. Hij maakte een video met allerlei speelgoedpoppetjes. Het is een fraai stop-motionfilmpje geworden.

Inna – ‘Not My Baby’

Elena Apostoleanu uit Roemenië scoorde aan het einde van de jaren nul een reeks hits als Inna, met nondescripte houseliedjes die eigenlijk allemaal op elkaar leken, maar lekker klonk het allemaal wél. ‘Hot’, ‘Amazing’ en ‘Sun Is Up’, je hoeft ze maar één keer terug te horen en je humt ze zo weer mee. ‘Not My Baby’ heeft weer hetzelfde zonnige Ibiza-gevoel.

Kehlani – ‘F&MU’

Het eerste wat opvalt bij het zien van deze video: wie is toch die man met wie Kehlani in quarantaine zit? En wat staat er allemaal op z’n lichaam getatoeëerd? En waarom doucht hij pas nadat hij zich heeft aangekleed? Of zat daar wellicht een nacht tussen die ze niet heeft gefilmd? Zoveel vragen…

OG3NE – ‘Disney Medley’

Omdat ze een hele lading verzoeken voor Disney-deuntjes hadden gekregen, komen de meiden van OG3NE deze week met een medley waarin een aantal van die vragen zijn verwerkt. De meiden pakken deze keer uit met een compleet orkest, waarbij iedereen zijn partij speelt vanuit de eigen woonkamer. Het klinkt allemaal weer fantastisch.

HAIM – ‘I Know Alone’

Hoe cool is de choreografie van ‘I Know Alone’? Het is een soort slowdance door mensen die zich heel erg vervelen, waar ongetwijfeld een diepere laag in zit, totdat de gezusters Haim ineens losbarsten in een soort freestyle streetdance. De (break-)beat is lekker nineties.

Desire – ‘Black Latex’

Een video die is geïnspireerd door Andy Warhol, een lied over zwart latex en een sound die Siouxsie van de Banshees kruist met The Knife en Art of Noise: het levert een lekker kinky totaalplaatje op.

Arca – ‘Nonbinary’

Voor ‘Nonbinary’ wilde Arca een intimiderende video maken en dat is haar zeker gelukt. Bizarre operatiekamerscènes met skeletten als ziekenhuispersoneel, robotarmen die Arca omarmen terwijl ze op een enorme venusschelp staat: de symboliek spat er vanaf.

Major Lazer – ‘Lay Your Head On Me’

Marcus Mumford is te horen op de nieuwe single van Major Lazer. Het duurt even voor het nummer op gang komt, maar als de beat eenmaal inzet, komt ‘Lay Your Head On Me’ tot leven.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 105

Deze keer: Erik Mouthaan, vaders uit de kast en win een toptv

Neem een abonnement

Geef cadeau