Muziek op vrijdag: Lady Gaga zingt duet met Ariana Grande en Roísín zingt ‘Sing It Back’

Thank God It's Friday!

22 mei 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Na OG3NE heeft nu ook Roísín Murhpy de smaak te pakken: ze zingt een quarantaine-versie van haar grootste hit ‘Sing It Back’. Dan is er de nieuwe single van Ariana Grande en Lady Gaga, waarvoor heel wat traantjes zijn geplengd. Het lied heet dan ook ‘Rain On Me’. Verder een terugblik op het Songfestival, Katy Perry live en nog veel meer. Fijn weekend!

Katy Perry – ‘Daisies’

Leuk om te zien dat Katy Perry eindelijk weer een beetje werk maakt van een nieuwe release. Haar nieuwe single ‘Daisies’ zingt ze live bij American Idol, in een prachtige geanimeerde setting. Niet dat ze daar echt op het podium stond: de zangeres zit thuis in quarantaine. Waardoor we ons afvragen: hoe heeft ze dit kunstje geflikt?

Harry Styles – ‘Watermelon Sugar’

‘This video is dedicated to touching.’ Zo begint de video van Harry Styles’ ‘Watermelon Sugar’. Vervolgens zien we Harry plaatsnemen aan een tafel op het strand, achter een eenvoudig ontbijtje. Vervolgens zien we hem liggen op het strand, te midden van een groep mensen die elkaar aanraken en watermeloenen voeren. Kan dit zomaar in tijden van corona? Jazeker, want de video was al in januari van dit jaar opgenomen, op het strand van Malibu.

Eurovisie Songfestival 2020 – ‘Love Shine A Light’

Voor wie het Eurovisie Songfestival gemist heeft: dat kan kloppen want het ging niet door. In plaats daarvan verzorgden Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley een alternatief programma met fragmenten van alle liedjes en een aantal optredens. Het thema was ‘Europe, Shine A Light’ en aan het einde van de uitzending was te zien hoe alle kandidaten vanuit hun eigen land een bijdrage hadden geleverd aan ‘Love Shine A Light’, het lied waarmee Katrina & The Waves in 1997 het Songfestival hadden gewonnen. En dat ziet er zo uit:

Julianna Barwick – ‘Inspirit’

Deze zangeres maakt in haar eentje muziek alsof ze een compleet koor is. Het is meditatief en sacraal, zonder te vervallen in kazige new age. Ze stapelt telkens nieuwe lagen van haar eigen stem op elkaar, maakt hier loops van en spreidt ze uit over een bedje van elektronische klanken. Ze klinkt bij vlagen als een erg rustige Björk en doet ook denken aan Sigur Rós. En laten die laatste IJslanders nu ook meewerken aan het nieuwe album van Julianna Barwick, Healing Is A Miracle. Dat komt uit in juli, hier alvast de eerste single.

Arca – ‘Time’

Over Björk gesproken: die duikt op bij Arca, op haar nieuwe album KiCk i om precies te zijn. Vorige maand bracht Arca de leadsingle uit van dat album, ‘Nonbinary’ genaamd. Nu volgt ‘Time’, met een video waarin ze wordt versierd door een demonische engel en er vandoor gaat in een limo.

Maluma – ‘ADMV’

Daar is Maluma weer, Madonna’s fictieve love interest van vorig jaar op haar album Madame X. De video van ‘ADMV’ is een beetje saai, maar wel ruim drie minuten Maluma die een beetje rondloopt.

OG3NE – ‘The Three Degrees Medley’

Wat een toeval: in de week dat wij een eerbetoon brachten aan damesdiscogroepen als The Three Degrees, komt OG3NE ineens met een medley van dit damestrio op de proppen. ‘When Will I See You Again’? Hopelijk heel snel.

Lady Gaga & Ariana Grande – ‘Rain On Me’

Eind deze maand verschijnt Chromatica, met daarop een duet met Ariana Grande, ‘Rain On Me’. Aan de tweets van beide sterren te zien, zijn er heel wat tranen geplengd bij het maken van dit nummer. Maar het is een ‘uplifting’ track geworden, zoals je hier kunt horen en zien.

Roísín Murhpy – ‘Sing It Back (Live @ Home)’

Ze zit in quarantaine, maar dat weerhoudt Roísín Murhpy er niet van er een leuk verkleedpartijtje van te maken. Hier zingt ze de grootste hit die ze scoorde toen ze nog bij Moloko zat. Op de achtergrond heeft ze haar jongere zelf uit de officiële video geprojecteerd. Waardoor het effect optreedt dat ze er nu een beetje uitziet als die malle tante die even gek wil doen. Maar laat haar, ze heeft er de grootste lol in.

Rima Sawayama – ‘Bad Friend’

Bijzonder hoe Rima Sawayama’s debuutalbum inspiratie haalt uit acts uit het jaar 2000: van Britney Spears en Christina Aguilera maar ook Korn en Linkin Park. ‘Bad Friend’ neigt naar X-tina en heeft een Quentin Tarantino-achtige video.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau