Pixar, bekend van animatiefilms als Finding Nemo en Toy Story, liet al eerder LHBTQ-personages zien in kleine rolletjes, zoals bijvoorbeeld de lesbische ouders in Finding Dory of officier Specter in hun laatste film, Onward. Maar deze keer krijgt een homokoppel de hoofdrol in een film. Weliswaar een korte film, maar toch.

SparkShorts
De film is onderdeel van een reeks, door Pixar SparkShorts genoemd. Te zien is hoe Greg met zijn partner Manuel gaat verhuizen. Als zijn ouders hem een handje komen helpen, probeert Greg een lijst te verstoppen met daarin een portret van hem en Manuel samen. Zijn ouders zijn niet op de hoogte van hun relatie.

Omdat het Pixar is, verwisselt Greg vervolgens zijn lichaam met dat van zijn hond. Hij kan alleen nog maar blaffen en eekhoorns achterna zitten, dus van het verbergen van het fotolijstje komt nog weinig terecht.

Maar dan leert Greg dat hij zich niet hoeft te verstoppen dat hij mag zijn wie hij is. De korte film is gemaakt door Steven Clay Hunter en Max Sachar en is te zien op het streamingplatform Disney+

Controverse
Eerder dit jaar leidde een beslissing van Disney tot enige controverse. Ze wilden namelijk de Love, Simon-spinoff Love, Victor niet op Disney+ uitzenden omdat ze de inhoud van de serie niet gezinsvriendelijk genoeg achtten. Love, Victor zou te veel seks en drankgebruik bevatten en de serie is nu vanaf juni op Hulu te vinden.

De Pixar-film oogt een stuk onschuldiger en is daarmee een voorzichtige eerste stap van Disney+ die smaakt naar meer.

Trailer
Hier de trailer van Pixar SparkShorts, met halverwege een fragment uit de aflevering met Greg en Manuel, die OUT heet.