Hoewel Griekenland deze maand weer van plan is toeristen te ontvangen, is besloten om het evenement, dat van 20 tot 28 juni zou plaatsvinden te annuleren.

EuroPride werd aanvankelijk, toen de ernst van de corona-crisis duidelijk werd, uitgesteld tot nader order. De organisatie laat in een verklaring weten dat het houden van EuroPride in Thessaloniki dit jaar definitief van de baan is. “We moeten ons verantwoordelijk opstellen ten opzichte van de publieke gezondheid, waarbij we rekening moeten houden met onderwerpen als zichtbaarheid, bijeenkomsten, inclusiviteit en internationaal reizen. Het bestuur van Thessaloniki Pride heeft met pijn in het hart moeten besluiten dat EuroPride niet uitgevoerd kan worden, althans niet dit jaar."

De organisatie zegt nauw contact te onderhouden met de European Pride Organisers Association (EPOA) om te verkennen of er alternatieven zijn.

Winq was aanwezig toen het bestuur van EPOA Thessaloniki Pride bezocht om te beoordelen of het een geschikte gaststad voor EuroPride zou zijn. Ons verslag van die pride lees je hier.

Foto: Giorgos Alexakis Photography