The Big Eurovision Song Contest Quiz is een initiatief van het Britse magazine Attitude in samenwerking met Netflix. Op het platform gaat vrijdag de film Eurovision Song Contest: the Story of Fire Saga in première, waarvan we je eerder al de trailer lieten zien. In de film spelen Will Ferrell en Rachel McAdams twee IJslandse zangers die een gooi doen naar de winst.

Vragen voorlezen
De film wordt gepromoot met een Songfestival-kwis, die Netflix en Attitude samen hebben opgetuigd. Via YouTube is anderhalf uur lang te zien hoe Bucks Fizz-zangeres Cheryl Baker, de Israëlische winnares Netta, The Mama’s die dit jaar voor Zweden zouden meedoen, Duncan James van de Britse boyband Blue en anderen de vragen voorlezen.

Tussen de vragen door zijn er ‘lyric readings’, waarbij Britse prominenten de songteksten van Eurovisie-hits op humoristische wijze onder de loep nemen.

Dragqueens
En dan zijn er ook nog optredens van dragqueens uit RuPaul’s Drag Race UK. Divina De Campo playbackt ‘Rise Like a Phoenix’, Cheryl Hole neemt ‘Fuego’ voor haar rekening en Blu Hydrangea lipsynct zich een weg door ‘Euphoria’.

De kwisavond begint op zaterdag 27 juni om 19:30 uur Nederlandse tijd en is te vinden via deze YouTube-link.