Producent Ryan Murphy komt later deze maand met Ratched, een serie gebaseerd op de film One Flew Over The Cuckoo’s Nest uit 1975. Het is een prequel, waarin we kennismaken met de gruwelijk nare zuster Ratched. Deze serie is vanaf 18 september te zien op Netflix. Hier de trailer.

Vorige week kwamen bovendien de eerste beelden naar buiten van de verfilming van het toneelstuk The Boys In The Band, dat in de nabije toekomst ook op Netflix verschijnt.

The Prom
En nu heeft Murphy de cast van The Prom bekendgemaakt. Hij werkt aan een verfilming van deze Broadway-musical over een lesbisch meisje, wier vriendinnetje niet welkom is op het jaarlijkse schoolgala. Dan besluit een groep acteurs speciaal voor haar een eigen ‘prom’ te organiseren.

The Prom zal rond de kerst op Netflix verschijnen en alle liedjes uit de musical zullen zijn verwerkt in de speelfilm. Gisteren maakte Murphy bekend wie er te zien zullen zijn in de film. Op Instagram schreef hij: “Maak kennis met de ongelooflijk iconische cast van The Prom. Een groep van ware doorzetters die ondanks covid hebben meegewerkt aan dit inspirerende verhaal dat we allemaal zo hard nodig hebben. Nog even, en het is kerst…

De cast
Namen noemt Murphy niet, maar op de foto zijn te zien: Meryl Streep, Nicole Kidman, Andrew Rannels, James Corden, Ariana DeBose, Kerry Washington, Keegan-Michael Key, Nicole Kidman, Kevin Chamberlin, Awkwafin en Jo Ellen Pellman. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Tracy Ullman en Mary Kay Place te zien zullen zijn.