Vanaf dinsdag in de winkel

Het nieuwe nummer van Winq is uit …

… en dit staat er allemaal in!

11 september 2020, Jaap Bartelds, 3 minuten

Seks is enorm overrated. Althans, dat beweren twee therapeuten in de nieuwe Winq. Verder: coverboy Hugo Kennis over zijn verloofde, kinderwens en zijn hekel aan 'superfoods', queer tweelingen over hun band en wat betekent covid-19 eigenlijk voor jouw ‘gaycation’? Dit staat er allemaal in de nieuwe Winq.

Nooit echt alleen: deze tweelingen zijn beiden queer

Merken dat je niet binnen de heteronorm past is een stuk minder eng wanneer je er niet alleen voor blijkt te staan. Vier queer tweelingen vertellen over hun band. Zo vertellen Lazlo en Dylan Tonk: “Je hebt altijd een wandelende spiegel bij je, dat is soms lastig.”

Winq 104
Fotografie: Armando Branco

Geen kok voor alle monden - een interview met Hugo Kennis

Vegans moeten ophouden met veel te veel avocado’s eten, vindt Hugo Kennis. Waarom precies, dat lees je in een uitgebreid interview met de tv-kok, die aardig aan de weg timmert. Zo is een eigen restaurant geen utopie en ook privé heeft hij grote plannen: samen met Sander is Hugo klaar voor het vaderschap. “Ik denk dat er zeker wel twee kids gaan komen.”

Winq 104
Fotografie: Rutger Geleijnse

“Seks is enorm overrated” – misverstanden en taboes in de slaapkamer

Seks moeten we vooral serieus nemen wanneer het misgaat, menen therapeuten Ellen Laan en Jeremy Heshof. Iets waar mannen die seks hebben met mannen helaas gemiddeld meer ervaring mee hebben. “Seks kan een enorme bron van lijden zijn.” En: “Er wordt veel aangerommeld met Viagra, vanuit het idee dat de penis altijd goed en lang stijf moet zijn.”

Winq 104
Illustratie: Sioejeng Tsao

Winq bestaat 15 jaar, vier jij het met ons mee?

In December bestaat Winq 15 jaar. Daarom verloten we onder onze abonnees een Philips Oled+984 ter waarde van € 4.999,-. Deze tv heeft de allerbeste beeldkwaliteit en is voorzien van de unieke vierzijdige ambilight-technologie, Nog geen abonnee? Klik dan hier.

Winq 104

Happy Couple on tour: maak kennis met Maurits en Don

Deze keer geen gewone aflevering van Happy Couple, want Winq ging met Don en Maurits een weekendje naar Maastricht. Onderweg verrasten wij de twee met een bezoek aan een Barbie-tentoonstelling, stopten wij even om te airhockeyen, zochten wij naar Maurits’ nieuwste boek (Ook mijn holocaust) in een oogverblindende boekwinkel en dronken wij, heel speakeasy, cocktails in een geheime kelder.

Winq 104
Fotografie: Aïcha van de Kimmenade

WACHTEN OP HET VACCIN: WAT DOET COVID-19 MET DE ‘GAYCATION’?

Sitges, Mykonos, Gran Canaria, het zijn al jaar en dag ultieme gay vakantiebestemmingen. Maar zijn ze opgewassen tegen het coro- navirus dat de reiziger in de greep heeft en voorlopig houdt? We onderzochten het eind augustus. Wij keken ook naar andere reisbestemmingen met een roze randje. En: hoe haalbaar is social distancing eigenlijk?

Winq 104

Binnenkijken bij Caspar en Stijn: een dijkhuis om te delen

Na omzwervingen door een paar provinciehoofdsteden keerden Caspar (32) en Stijn (34) terug naar hun kleinstedelijke wortels. Vorig jaar verhuisden ze naar een vrijstaande dijkwoning, waarin thuiswerken geen straf is. “Ieder weekend voelt hier als een kleine vakantie.” Winq maakte een uitvoerige fotoreportage van hun huis én tuin.

Winq 104
Fotografie: Dario Gargiulo

House of Mart

Na een wervelende intro­ductie in Shanghai, komt Mart Visser Interior nu ook naar Nederland. Dat de couturier geen opleiding als meubelontwerper achter de rug heeft, is geen obstakel: “Ik ben thuis begonnen met het opmeten van mijn eigen bank.”

Winq 104

Moge de beste vrouw winnen

Sashay, shantay, polder on the runway. Vanaf 18 september presenteert Fred van Leer bij Videoland Drag Race Holland, een Nederlandse versie van Rupaul’s razendpopulaire dragcompetitie. Winq sprak de presentator, die wel een hak gewend is. “Ik presenteer het net als Rupaul, dus half als Fred, half in drag.” Hij vertelt ook over zijn eigen drag-geschiedenis: “Ik begon beeldig en halverwege de avond had ik een zwarte tand en slagroomtaart in mijn haar.” 

Winq 104

Acteur Robert Sheehan – superheld in skinny vrouwenjeans

Robert Sheehan praat over sektes, kleding – of het gebrek eraan – en de kortste route naar geluk, nu zijn personage Klaus Hargreeves weer te zien is in The Umbrella Academy op Netflix. “In het echte leven staan vrouwenkleren mij beter. En dat is meteen mijn tip aan mannen: kijk ook eens op de vrouwenafdeling.” Allemaal leuk en aardig, maar hoe geef je je zaakje de ruimte in een vrouwenjeans? Ook daar heeft Sheehan een oplossing voor.
 

Winq 104
Fotografie: Joseph Sinclair

Lang leve De Lellebel

Na 23 jaar doet Hans Wijtenburg – in ‘de Lel’ beter bekend als Desirée Dello Stiletto – met pijn in z’n hart afstand van dragshowbar De Lellebel in Amsterdam. Samen met de nieuwe eigenaren, Tori Camporeale en Rogier Akkermans, vertelt hij over het toen en straks van de roemruchte bar. Tori: “Hans’ baby wordt onze tiener. En zoals dat gaat met tieners: ze wordt wat brutaler.” 

Winq 104

Self-love is love

Drie mannen vertellen tijdens hun scheerbeurt, oog in oog met hun spiegelbeeld, hoe ze van hun lichaam hebben leren houden. Een van hen is Brandon: “Ik weet als geen ander hoe het is om niet te voldoen aan het fysieke, maatschappelijk geaccepteerde ideaalbeeld.”

Winq 104
Fotografie: Francisco Paramos

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: een Acca Kappa Mandarin & Green Tea-pakket t.w.v. € 88,-

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je dit Acca Kappa Mandarin & Green Tea-pakket t.w.v. € 88,-. Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 29,95.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Goed nieuws! We hebben het tarief voor het online bestellen van een editie van Winq verlaagd naar € 7,50 (da’s hetzelfde als wanneer je hem zelf in de winkel haalt). Bestellen kan hier.

Winq 104
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau