Muziek op vrijdag: de comeback-single van… Steps!

Thank God It's Friday!

11 september 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Op elkaar afgestemde optreedpakjes, synchroon ingestudeerde dansjes en een lied dat je na één keer luisteren al kunt meezingen: de meiden van Steps hebben gewoon helemaal niets aan hun formule veranderd. Bekijk hier de video van ‘What The Future Holds’. Er is ook nieuwe muziek van Drag Race UK-kandidaat Vinegar Strokes en SZA. Maar er is meer…

Steps – ‘What The Future Holds’

Eens, lang geleden, brak Steps door met het country-getinte lijndansliedje ‘5, 6, 7, 8’. Daarna volgde de ene na de andere hit. We maakten er al eens een overzicht van, dat je nu terugleest als een trip down memory lane. Op de nieuwe single blikt Steps juist vooruit, al geven ze ook een retro-gevoel mee met ‘What The Future Holds’.

Vinegar Strokes – ‘Surrender’

‘Hodge podge!’ Dat zijn de eerste woorden van Vinegar Strokes op haar tweede single ‘Surrender’. Het is een funky soultrack die gaat over ‘self love’ en ‘empowerment’. Dat laatste is niet letterlijk te vertalen, maar bij de Volkskrant deden ze onlangs nog een uitgebreide poging.

SZA – ‘Hit Different’

Ook SZA zoekt het in een retro-soulgeluid voor haar nieuwe single ‘Hit Different’. De video heeft ze zelf geregisseerd en er kwam naast een hoop schroot ook een lading boerderijdieren aan te pas.

Jason Derulo – ‘Take You Dancing’

De meeste liedjes van Jason Derulo gaan het ene oor in, blijven daar maanden rondhangen en gaan eigenlijk nooit meer het andere ooit uit als je ze gehoord hebt. Aanstekelijk dus, maar vaak ook tot vervelens toe opdringerig in al hun eenvoud. Het 'ta-ta-ta-ta-tara'-stukje krijg je dus nooit meer uit je hoofd.

Clean Bandit & Mabel – ‘Tick Tock’

De meeste liedjes van Jason Derulo Clean Bandit gaan het ene oor in, blijven daar maanden rondhangen en gaan eigenlijk nooit meer het andere ooit uit als je ze gehoord hebt. Aanstekelijk dus, maar vaak ook tot vervelens toe opdringerig in al hun eenvoud. Het ‘ta-ta-ta-ta-tara tick-tock-tick-tock’-stukje krijg je dus nooit meer uit je hoofd.

Maluma – ‘Hawái’

Deze video is alweer een maand of anderhalf uit, maar ‘Hawái’ dringt nu pas door tot de Tipparade, wat een mooi excuus is om Maluma in dit overzicht op te nemen. Want: Maluma.

Marshmello & Demi Lovato – ‘OK Not To Be OK’

Wie zou er toch achter het Marsmello zitten? In zijn nieuwe video heeft hij een soort emmer op zijn hoofd. Hij scoort hit na hit met verschillende artiesten, onder wie Chvrches, Bastille, Selena Gomez, Halsey en Anne-Marie. Demi Lovato strikte hij deze nieuwe single, ook alweer een ‘empowerment’-anthem waarin de twee iedereen die niet lekker in z’n vel zit, een hart onder de riem steken.

Alicia Keys – ‘Love Looks Better’

Tijdens het Kickoff Concert van de Amerikaanse NFL trad Alicia Keys op met haar nieuwe single ‘Love Looks Better’. Met een positieve boodschap in hatelijke tijden.

Hurts – ‘All I Have To Give’

Zanger Theo Hutchcraft zit op een vieze wc en zingt: “This is all I have to give”. TMI? Aanvankelijk misschien wel, maar kijk verder en zie dat deze video wel degelijk ergens heengaat.

Of Monsters and Men – ‘Visitor’

Alweer het zoveelste ijzersterke liedje van de IJslandse band Of Monsters and Men. Misschien moeten ze een keer meedoen aan het Eurovisie Songfestival, want opvallen zullen ze daar zeker.

Miley Cyrus – ‘My Future’

Tot slot Miley Cyrus die de nieuwste single van Billie Eilish covert en wordt besproken door Georgina the Honest Vocal Coach. Miley zet ‘My Future’ totaal naar haar hand, er blijft niets over van de jazzy whispers van Billie. Maar is dat erg? Georgina vindt alvast van niet.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau