Muziek op vrijdag: Miley eet mannen en Eefje de Visser danst

Thank God It's Friday!

18 september 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Een hoop live-optredens, deze week in het muziekoverzicht. Miley Cyrus zong een cover van 'Maneater', Taylor Swift was te vinden op een countrygala en Jessie Ware bij James Corden. En intussen kwam Eefje de Visser met een fraaie dansvideo. Maar er is meer...

Miley Cyrus – ‘Maneater’

Kwam Miley Cyrus vorige week nog met een dramatisch hard gezongen cover van Billie Eilish’ ‘My Future’, deze keer scheurt ze op volle kracht het van Hall & Oates bekende ‘Maneater’ aan flarden. Of het mooi is? Je moet er van houden.

Taylor Swift – ‘Bette’

Daar zat ze dan, bijna helemaal alleen op het immense podium van de Academy of Country Music Awards. Ze zong ‘Bette’, afkomstig van haar quarantaine-album waarvoor ze alom werd geprezen, getiteld Folklore. Het is een uitgeklede versie compleet met mondharmonica en akoestische gitaar. En als er iemand is die mooie verhalen kan vertellen met haar muziek, is het Taylor Swift…

Jessie Ware – ‘Save a Kiss’

Met de beats vanuit haar telefoon en een camera die ze zelf aanzet, is Jessie Ware helemaal coronaproof in de studio van James Corden. En dan speelt ze zelf ook nog voor de achtergronddanseressen.

Rhye – ‘Helpless’

De prachtige stem van zanger Rhye doet nog altijd denken aan die van Sade, maar krijgt op ‘Helpless’ steeds meer eigen kleur. Het is het perfecte lied om rond drie uur ’s nachts een fles wijn bij open te trekken. De video is al net zo dromerig. En Xuly Williams mag een keer in de Hot op Instagram-rubriek.

James Blake – ‘Godspeed’

Zonder bleeps en alleen begeleid door piano klinkt James Blake puurder dan ooit. De video laat niet meer zien dan het geblondeerde hoofd van de zanger, die in het duister en buiten beeld de toetsen van zijn klavier beroert.

Disclosure & Kehlani – ‘Birthday’ en ‘Lavender’

Maar liefst twee nieuwe video’s van Disclosure, deze week. ‘Birthday’ is een zwoele electroballad met een ietwat claustrofobische video, waaruit Syd en Kehlani als stop-motionpoppetjes weten te ontsnappen. Ook nieuw is ‘Lavender’, dat is gezongen door Channel Tres. Of nou ja: hij praat meer dan hij zingt en dat geeft de track een rauw randje.

Paloma Faith – ‘Better Than This’

Is het je weleens opgevallen dat zangeres Paloma Faith sprekend lijkt op actrice Billy Piper (bekend van Secret Diary of a Call Girl)? ‘Better Than This’ is een kruising tussen een Sia-ballad en een James Bond-song. Heftige video wel.

Eefje de Visser – ‘De Parade’

Ze bedacht de choreografie voor ‘De Parade’ zelf en is ook te zien als danseres in haar video, Eefje de Visser. Ze deed dit samen met dansers Valentine Galeyn en Els Houttequiet en vier dansers van Compagnie J. uit Gent.

Conan Gray – ‘Heather’

Even een hitsige video tussendoor, van Conan Gray die uit bed stapt, gaat douchen en daarna weer in bed kruipt om vervolgens in bad te gaan. Het liedje gaat over een zekere ‘Heather’, maar is dat Conan misschien zelf?

Kygo & Donna Summer – ‘Hot Stuff’

Na Whitney Houston en Tina Turner is Donna Summer diva nummer drie die een Kygo-makeover krijgt. Eerlijk gezegd vinden we de nieuwe versie niet eens zo anders klinken als het origineel, op wat uitgerekte samples na. In de video zijn Chase Stokes en Madelyn Cline te zien, die in het echt ook een setje zijn en samen spelen in de serie Outer Banks.

Lady Gaga – ‘911’

Van de nieuwe video van Lady Gaga kunnen we geen chocola maken. Waar gaat dit over? Bij Vulture.com doen ze een voorzichtige poging om een en ander te duiden. En dan valt alles ineens op zijn plaats.

Kylie Minogue – ‘Say Something’

Tot slot Kylie. Want Miley was niet de enige die bij Jimmy Fallon op visite was. Ze nam een virtuele kaleidoscoop mee en een lading special effects, om haar laatste single live te zingen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau