Muziek op vrijdag: Trixie Mattel zingt country en Miley Cyrus doet Blondie na

Thank God It's Friday!

25 september 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Trixie Mattel die een heel ingetogen liedje zingt, dat hadden we niet zien aankomen. Meestal is ze luider dan luid, net als Miley Cyrus. Die we deze keer een Blondie-cover horen zingen, uiteraard weer op volle kracht. Maar er is meer nieuwe muziek...

Trixie Mattel – ‘Video Games’

Zo’n beetje toen de coronapleuris uitbrak, zette Drag Race-alumni Trixie Mattel een cover van Lana Del Reys ‘Video Games’ op YouTube. Een half jaar later heeft ze een officiële video gemaakt bij haar versie van het lied, dat zeer ingetogen klinkt en een flinke vleug country heeft. Het is mooi, juist ook omdat het zo onverwacht is voor iemand die meestal de uitbundige lach aan haar kont heeft hangen.

Miley Cyrus – ‘Heart of Glass’

De afgelopen weken trakteerden we je hier op covers van Miley Cyrus waarin ze op volle sterkte losgaat. Dat was niet altijd even subtiel of mooi (zoals bijvoorbeeld ‘My Future’ van Billie Eilish), maar deze keer is het een schot in de roos. Ze speelt Debbie Harry van Blondie bijna weg met haar cover van ‘Heart Of Glass’, die ze zong tijdens het IHeartRadio Music Festival. Ze ziet er minstens zo iconisch uit met haar platinablonde mat en bijna volledig doorzichtige bodystocking.

Tom Goss – ‘Amsterdam’

De Amerikaanse zanger Tom Goss brengt een ode aan onze hoofdstad. Altijd leuk om Amsterdam te zien door de ogen van iemand die zelf niet in Nederland woont. Het levert romantische beelen op van Tom zelf, die met zijn partner door de grachten vaart, of zich op hem uitleeft in de badkuip van een hotel.

Sam Smith – ‘Diamonds’

Op 30 oktober verschijnt dan eindelijk het uitgestelde nieuwe album van Sam Smith. De video van ‘Diamonds’ doet een beetje denken aan Robyns ‘Dancing On My Own’, want ook Sam danst alleen in een lege ruimte.

Anitta – ‘Me Gusta’

Altijd leuk: de immer schaars doch uitbundig uitgedoste Anitta uit Brazilië. Ze wordt op ‘Me Gusta’ bijgestaan door Cardi B, die er al net zo vrolijk uitziet. De video is een en al kleur en viert de mens in al zijn vormen en verschijningen.

John Duff – ‘Hokie Pokie’

Een onschuldig versje van vroeger gaat ineens over iets heel anders in de mond van John Duff. En dat met die mond bedoelen we letterlijk.

Usher – ‘Bad Habits’

Good old Usher scoorde zijn eerste hit 'You Make Me Wanna' in 1997 en kondigde onlangs een serie optredens aan in Las Vegas. ‘Bad Habits’ staat op zijn nieuwe album dat binnenkort verschijnt en de video voor het nummer is vrij eenvoudig. Toch leuk om weer een aantal bekende dance moves van Usher te zien.

Brad Gibson – ‘Fool’

Hij stond als Simba in The Lion King op Broadway en staat nu op het punt van doorbreken met zijn single ‘Fool’: maak kennis met Brad Gibson. Zijn video draait om Black Queer Masculinity, zo liet hij weten in een interview met Pride.com.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau