Met ‘Old Town Road’ scoorde Lil Nas X vorig jaar een wereldhit. Het rapnummer kreeg een remix waarop countryzanger Billy Ray Cyrus was te horen. Op zijn twintigste vertelde hij via Twitter dat hij homoseksueel is, wat in de conservatievere hiphop- en countrykringen niet iedereen kon bekoren.

Pride-maand
Hij schreef op 30 juni 2019, op de laatste dag van de Pride-maand: “Sommigen van jullie weten het al, anderen kan het niets schelen, sommigen zullen me niet meer zien staan. Maar voordat deze maand ten einde komt, wil ik dat jullie allemaal heel goed luisteren naar ‘Closure’.”

In die track rapt Lil Nas X onder meer dat hij niet meer wil acteren en het verleden wil afsluiten. Zijn twitterbericht sloot hij af met een regenboog-emoji.

Kledinglijn
Sindsdien is er veel gebeurd. Hij scoorde enkele kleinere hits, en in het voorjaar volgde een eigen kledinglijn in samenwerking met Christian Cowan. Aan Vogue vertelden de twee dat honderd procent van de opbrengst gaat naar de zwarte transgendergemeenschap in Atlanta, Georgia, waar de rapper vandaan komt.

Fans van Lil Nas X smachten intussen naar zijn eerste echte album, dat nagenoeg af is. Maar eerst trakteert hij ze op een kinderboek met de titel C is for Country. Op de cover staat een pony met op zijn rug een man die als twee druppels op de rapper lijkt, compleet met cowboyhoed en gitaar.

Alfabetboek
C is for Country is een zogeheten alfabetboekje met illustraties van Theodore Taylor III. Te zien is hoe Lil Nas X en Panini de Pony op avontuur gaan langs de letters van het alfabet en al doende dingen leren over muziek.

Het boek is bestemd voor kinderen vanaf zeven jaar, maar ook oudere kinderen en volwassenen zullen er lol aan beleven: er zitten allerlei regenboogverwijzingen in.

C is for Country is vanaf 21 januari 2021 verkrijgbaar via kinderboekenuitgeverij Random House.

Bron: PinkNews