Nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Winq is uit…

… en dit staat er allemaal in!

23 oktober 2020, Jaap Bartelds, 3 minuten

In een uitgebreid interview vertelt Amerikacorrespondent Erik Mouthaan over zijn leven in de States, zijn vriend, racisme, monogamie en de op handen zijnde verkiezingen in november. Wie gaat er volgens hem winnen: Trump of Biden? Verder in de nieuwe Winq: drie vaders over hun coming-out, hoe herken je of je lijdt aan body dysmorphic disorder en… Winq geeft een smart-tv weg aan zijn abonnees! Maar er is meer. Hier een greep uit het aanbod.

Win deze toptelevisie

De premium Philips OLED+ 984 is voorzien van vierzijdig Ambilight, de nieuwste OLED-panelen en de derde generatie P5-processor die de beeldprestaties verder optimaliseert. Dit zorgt voor verbeterde ruisonderdrukking, scherpte, kleuren, contrast en huidtinten. Deze top-tv meet 65 inch en kost 4.999 euro. Maar wij verloten 'm in december onder onze abonnees! Meedoen? Even abonnee worden: www.winq.nl/abonnement

Philips tv voor Winq abonnees

Waarom ik als gay man twijfel over orgaandonatie

Miljoenen Nederlanders ontvangen sinds september een brief waarin hen wordt gevraagd hoe ze voortaan in het donorregister willen staan. Gays mogen geen bloed doneren, maar organen wel. Hoe ga je hiermee om? Winq-redacteur Martijn Tulp ging op onderzoek uit.

organen in doodskist op roze fluweel
© Van Santen & Bolleurs

Erik Mouthaan: “Ik ben lastig om mee samen te zijn, het nieuws gaat altijd voor”

Voor zijn programma Erik in de Verdeelde Staten schuwt Erik Mouthaan de confrontatie met extreemrechtse Trump-aanhangers niet. “Dat zijn kwetsbare mensen die ergens een verkeerde afslag hebben genomen”, zegt hij daarover. Lees in Winq een uitgebreid interview over de komende verkiezingen en over het persoonlijke leven van Mouthaan en zijn partner, het racisme waar zij op stuiten en over monogamie.

Erik Mouthaan in New York
Fotografie: Menelik Puryear

Papa moet iets vertellen... 

Een coming-out kan als tiener al knap lastig zijn, laat staan wanneer je een vrouw en kinderen hebt. Deze mannen kozen uiteindelijk toch voor zichzelf. "In het weekend was ik gay, doordeweeks hetero", vertelt Sylvain, een van de drie geportretteerde vaders (foto hieronder). Een ander: "Bij een scheiding staan vaders die uit de kast komen met 2-0 achter." 

Silvain Hooglander - vader en gay
© Chris & Marjan

Streven naar een perfect spiegelbeeld

Mensen met body dysmorphic disorder (BDD) maken zich extreem veel zorgen over hun uiterlijk. Ze hebben een obsessie met één of meer lichaamsdelen. BDD is vaak zo ingrijpend dat zij die eraan lijden moeite hebben om normaal te functioneren. Waar komt die ingebeelde lelijkheid vandaan? “Als iemand een foto van mij maakt, voelt dat als grensoverschrijdend gedrag.”

Body Dysmorphic Disorder - Ingebeelde lelijkheid
© Zeloot

Waarom wil niemand naar Düsseldorf?

De Van Rossems vonden de frivole architectuur van de Medienhafen in Düsseldorf maar “een zooitje en een hoerige boel.” Winq ging zelf kijken en trof iets totaal anders aan: een lekker compacte stad die een rijke, roerige geschiedenis kent, maar tegelijkerijd laidback is. Een reisreportage.

Medienhafen in Düsseldorf

“Het kan nog wel tien jaar duren tot we mogen trouwen”

Al een paar jaar ligt er in Tsjechië een wetsvoorstel voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht, maar de kogel raakt maar niet door de kerk. Winq bezocht hoofdstad Praag om verhaal te halen.

Prague Pride
© Patrick Hacha

De vibe van Eindhoven

Wanneer je buiten de gebaande paden treedt, voelt Eindhoven net zo grootstedelijk als Berlijn of New York. Een herontdekking van de Lichtstad.

Cindy van der Loon - DayDayGay - Eindhoven

Binnenkijken bij Avi en Patrick

Avi (44) en Patrick (46) verhuisden van een Amsterdams grachtenpand naar een loft op straatniveau. “Mensen wandelen weleens zomaar binnen, omdat ze ons huis aanzien voor een interieurzaak.” Winq maakte een uitgebreide fotoreportage.

Binnenkijken bij Patrick en Avi
Fotografie: Dario & Misja

“Ik heb mijn Spice Girl-zijn opnieuw omarmd”

Onlangs bracht Mel C haar nieuwste album uit, dat trots haar eigen naam draagt: Melanie C. We spraken met de inmiddels 46-jarige zangeres over zelfacceptatie, Covid-19 en natuurlijk de Spice Girls. “Ik heb het deels aan de lhbtq-gemeenschap te danken dat ik mezelf nu meer accepteer.” 

Melanie C
© Conor Clinch

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: SodaStream Spirit Black

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je een SodaStream Spirit Black t.w.v. € 89,99. Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 44,95.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Goed nieuws! We hebben het tarief voor het online bestellen van een editie van Winq verlaagd naar € 7,50 (da’s hetzelfde als wanneer je hem zelf in de winkel haalt). Bestellen kan hier.

SodaStream Spirit Black
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau