Er gingen jaren geleden al geruchten over een remake van Hocus Pocus, maar van de plannen voor een tv-film met een nieuwe cast is nooit meer iets vernomen. Nu komt er alsnog een nieuwe film: geen remake, maar een vervolg op de cultclassic uit 1993.

Het verhaal
De film begint in het Amerikaanse plaatsje Salem in het jaar 1693. Drie heksen – Winifred, Sarah, en Mary Sanderson – maken plannen om de levenskracht van een jong meisje genaamd Emily te absorberen om zo onsterfelijk te worden. Haar broer, Thackery Binx, probeert haar te redden, maar de heksen doden Emily voor hij iets kan doen. 

De heksen veranderen Binx vervolgens in een onsterfelijke zwarte kat om hem te straffen voor het verstoren van hun plannen. Niet veel later worden de heksen gevangen en ter dood veroordeeld. Net voor ze sterven, laat het spreukboek van Winifred een vloek los die de drie in staat stelt om gedurende een nacht weer de aarde te bewandelen wanneer een maagd een magische kaars aansteekt.

De oplossing volgt 300 jaar later, tijdens Halloween.

De cast
Bette Midler was te zien als Winifred, Sarah Jessica Parker speelde Sarah en Kathy Najimy was Mary. Destijds ontving de film voornamelijk negatieve recensies. Wel won Thora Birch in 1994 een Young Artist Award voor haar rol als Emily. De film heeft tegenwoordig een cultstatus.

Het was al bekend dat Midler, Parker en Najimy wederom in hun heksenhuid zouden kruipen voor een online evenement met de titel In Search of the Sanderson Sisters, om geld in te zamelen voor het New York Restoration Project. Er is een complete sterrencast aangetrokken voor de gastrollen, onder wie Meryl Streep, Glenn Close, Jamie Lee Curtis, Jennifer Hudson, Kenan Thompson, John Stamos, George Lopez, Adam Lambert, Michael Kors en Todrick Hall. Dit event vindt plaats op 30 oktober.

Vervolg
Volgens Midler voelde het total bizar om haar heksenkostuum weer aan te trekken. En nu maakt ze dus bekend dat Disney+ om een vervolg heeft gevraagd. Met hopelijk ook een boel bekende gastrollen.

Wanneer de Hocus Pocus-vervolgfilm te zien is? Dat weten we helaas nog niet.