De Drag Race-franchise dijt steeds verder uit. Terwijl het Amerikaanse origineel aan het dertiende seizoen toe is (en het vijfde seizoen van de All Stars-spinoff deze zomer werd afgerond), is Spanje bekendgemaakt als zevende land waar de dragcompetitie te zien zal zijn met een eigen variant.

Lokale spinoffs
World of Wonder is het brein achter RuPaul’s Drag Race, samen met RuPaul zelf natuurlijk. Oprichters Randy Barbato en Fenton Bailey zeiden onlangs nog dat ze nog ‘drie of vier’ lokale spinoffs willen maken, waarvan Spanje nu dus als eerste is bekendgemaakt. 

De Spaanse versie wordt gemaakt in samenwerking met Atresmedia TV en Buendía Estudios. De presentator, kandidaten en juryleden worden de komende maanden bekendgemaakt.

Drag Race World Stars
Even vooruit filosoferend: wat zou het leuk zijn als er over een tijd een internationale editie ontstaat waarin alle winnaars van de lokale varianten het tegen elkaar opnemen, onder de naam Drag Race World Stars. Maar zover is het nu nog niet...

Envy Peru
In het artikel waarin Entertainment Weekly het nieuws bekendmaakt, delen ze een interview van Joey Nolvy met Envy Peru, de winnares van Drag Race Holland. Ze vertelt dat ze de eerste latina dragqueen is die heeft gewonnen. Ze is geboren in het Spaanstalige Peru en heeft dus veel affiniteit met het komende Spaanse seizoen.

Dat interview kun je hier bekijken.