Dashing gaat over Wyatt, die een druk leven leidt in de grote stad en voor de feestdagen terugkeert naar zijn geboortedorp, om kerst te vieren met zijn familie. In dat dorp komt hij Heath tegen, een eenvoudige jongen met een hart van goud.

Dat klinkt als een simpel liefdesverhaal, maar voor een kerstfilm is het best bijzonder dat het om een romance gaat tussen twee mannen. Die zijn er nog niet zoveel, al komt daar dit seizoen verandering in.

Meer gay kerstfilms
Zo heeft het vrij conservatief programmerende HallMark Channel de film The Christmas House op het programma staan, met Mean Girls-acteur Jonathan Bennet. Andere kerstfilms met gay personages in de hoofdrollen dit jaar zijn Happiest Season (binnenkort te zien op Hulu, bekijk hier de trailer) en I Hate New Years (te zien op het online platform Tello).

Terug naar Dashing. Wyatt wordt gespeeld door Pete Porte, die vooral bekend is van zijn rol in The Young and The Restless en Heath is een rol van Juan Pablo Di Pace, die eerder was te zien in Fuller House. Petes moeder wordt ook gespeeld door een bekende actrice, Andie MacDowell.

Dashing is vanaf 13 december te zien bij Paramount Network. Hier de trailer van deze onvervalste feelgood kerstfilm.