Momenteel is het vierde seizoen van The Crown een grote hit op Netflix. De serie is inmiddels op het punt beland dat prinses Diana haar entree maakt op Buckingham Palace. In The Crown wordt Diana Spencer gespeeld door Emma Corrin.

Gay romcom
Als tweede actrice in korte tijd kruipt nu ook Kristen Stewart in de huid van de geplaagde prinses. Haar romcom The Happiest Season is net uit, waarin ze te zien is als lesbienne die door haar vriendin wordt gevraagd kerst te vieren met haar familie. Die vriendin zit echter nog diep in de kast. We lieten je eerder al de trailer zien.

Ook volgend jaar krijgt Kristen het druk, want dan beginnen de opnames van Spencer, een film die zich concentreert rond de dagen waarop prinses Diana te scheiden van Charles. Wat er zich precies heeft afgespeeld binnen de paleismuren weten alleen de betrokkenen, dus is zowel in The Crown als in deze nieuwe film een poging gedaan dit zo realistisch mogelijk in te vullen.

Persoonlijke ervaring
Kristen Stewart zei hierover in de talkshow van Jimmy Kimmel: “Het is moeilijk om Diana niet in bescherming te willen nemen. Ze was nog zo jong. Ieders perspectief is anders, en het is onmogelijk om te laten zien wat er precies is gebeurd. Wat de feiten zijn in relatie tot een persoonlijke ervaring.”

Ze vervolgt: “Spencer speelt zich af binnen een tijdsbestek van drie dagen. Het is nogal poëtisch, we vragen ons vooral af hoe het gevoeld moet hebben om tot die beslissing te komen om te scheiden, in plaats van nieuwe informatie te geven.”

Hier de beelden.