Bekijk de eerste trailer van queer drama It’s A Sin

Met Stephen Fry en Olly Alexander

Leestijd: < 1 min

De maker van Queer As Folk heeft een nieuwe serie gemaakt over een groep gays in Londen. Deze keer neemt hij de kijker mee naar de jaren tachtig, waar hiv en aids als een donkere schaduw over de lhbtq-gemeenschap hangt. Bekijk hier de eerste beelden It's A Sin.

Russell T Davies was de maker van Queer As Folk, een serie die ging over een groep gays in Londen. In 1999 was dat, en die serie speelde zich ook af rond die tijd. Eind vorige eeuw was het vrij revolutionair voor een grote tv-zender om met een dergelijke serie te komen, waardoor Queer As Folk nog altijd wordt genoemd en geroemd om zijn vooruitstrevendheid.

Hiv en aids
Eerder schreven we al over de cast van It’s A Sin, de nieuwe serie van Davies. Toen luidde de werktitel nog The Boys, maar die is dus gaandeweg veranderd in het iets spannendere It’s A Sin. Toen Queer As Folk op tv was, luidde de kritiek dat de serie niet heel realistisch was: er waren geen verhaallijnen over hiv en aids. Nu is dat wel het geval, sterker nog: It’s A Sin speelt zich af in de eerste helft van de jaren tachtig, toen hiv en aids om zich heen grepen.

Years & Years-zanger Olly Alexander speelt de hoofdrol als de 18-jarige Ritchie Tozer, die van the Isle of Wright naar Londen verhuist, waar hij wil doorbreken als acteur. Hij krijgt gezelschap van Roscoe Babatunde (gespeeld door Omari Douglas), Colin Morris-Jones (Callum Scott Howells), Lydia West (Jill Baxter) en Ash (Nathaniel Curtis).

Dubieuze keuzes
In het begin zijn zij vreemden voor elkaar, maar gezien de omstandigheden groeien ze snel naar elkaar toe. Alexander zei eerder over zijn personage Ritchie dat die keuzes maakt die dubieus zijn, maar toch krijg je als kijker sympathie voor deze plattelandsjongen in de grote stad.

Neil Patrick Harris, Keeley Hawes, Stephen Fry, Tracy Ann Oberman, en Shaun Dooler zijn ook te zien in de serie, die nu te zien is op NPO Plus.

It’s A Sin bestaat uit vijf afleveringen. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS